Την αξίωση να ξεκαθαρίσει ο Γιώργος Παπανδρέου την θέση του για το τι θα κάνει σε μια μελλοντική πρόσκληση – πρόκληση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ύστερα και από τις αιχμές, που άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε νωρίτερα την θέση του για την επόμενη ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό με τον αποκλεισμό κάθε περίπτωσης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του στον Alpha 989 τόνισε: «Σε ότι,τι αφορά την χώρα και την διακυβέρνηση της σπεύδω να σας πω με βεβαιότητα ότι η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που εξυφαίνεται για μία δήθεν συγκυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πια μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί και αν είμαι πρόεδρος δεν θα γίνεται και συζήτηση γι’ αυτό».

Τόσο από το περιβάλλον του κ. Λοβέρδου, όσο και από άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ζητείται να απαντήσει ο Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας ότι αυτή η πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει κρίσιμο κριτήριο για την ψήφο των οπαδών της σοσιαλδημοκρατίας.

Έντονη αντίδραση του ΜέΡΑ25

Την αντίδραση του ΜέΡΑ25 προκάλεσε η δήλωση του υποψηφίου προέδρου του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου αναφορικά με την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το ΜέΡΑ25  αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο επισημαίνοντας πως «επειδή “όσο ήσουν εσύ” περάσανε κάτι μνημόνια και κάτι διαπομπεύσεις οροθετικών, μην ανησυχείς αδίκως, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το ΜέΡΑ25 μιλάει αποκλειστικά για προοδευτικό μέτωπο».