Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν Δ   επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, ζώντας στη σκιά το δικού της καταστροφικού παρελθόντος, καταστροφολογεί και σήμερα ακόμα για τα πάντα.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊό, επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Καταγγέλλει παραβίαση τάχα του ασύλου όταν η αστυνομία συλλαμβάνει συμμορίες που δρούσαν μέσα σε φοιτητικές εστίες. Πουλάει, δηλαδή, σε φθηνή τιμή ακριβά ψέματα, υποσχόμενη στους πάντες τα πάντα” και αναφερόμενος στον κ.Τσίπρα είπε:

“Άκουσα τον κύριο Τσίπρα να λέει, χωρίς να ντρέπεται, ότι αν είχε τη δυνατότητα να μοιράσει 50 δισ., θα έβγαινε, λέει, Πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί. Αυτή είναι η λογική του πιο χυδαίου, του πιο κυνικού παλαιοκομματισμού, η οποία έχει καταδικαστεί πια ανεπιστρεπτί από τους Έλληνες πολίτες. Όμως, αυτή τη λογική, ότι μπορούμε τάχα να μοιράζουμε δημόσιο χρήμα για κομματικό όφελος και όχι για το καλό των πολιτών, αυτή τη λογική την έχουμε μπροστά μας, θα μας συνοδεύει μέχρι τις εκλογές.

Και σε αυτόν τον λαϊκισμό της εξαγοράς των συνειδήσεων οφείλουμε να αντιτάξουμε το δικό μας έργο, το πώς ξεπεράσαμε νικηφόρα τόσες περιπέτειες. Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις δυσκολίες που έχουμε ακόμα μπροστά μας. Να μην κρυφτούμε από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Να αναγνωρίσουμε ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί και ότι το επίπεδο των κοινωνικών ανισοτήτων πρέπει να βελτιωθεί, διότι δεν είναι αποδεκτό από μία παράταξη η οποία δεν είναι απλά φιλελεύθερη, αλλά έχει ένα ισχυρό κοινωνικό στίγμα”.

“Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου;”

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε επαναλαμβάνοντας το δίλημμα που θα τεθεί στις εκλογές: “Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου; Δεν το λέω με καμία δόση αλαζονείας, αλλά θα πρέπει να εξηγήσουν, επιτέλους, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ποια είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι σε αυτό το οποίο προτείνουμε εμείς ως Νέα Δημοκρατία.

Λέμε ξεκάθαρα ότι απέναντι στις όποιες τρικυμίες -και σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτόν τον ταραγμένο κόσμο στον οποίο ζούμε θα είναι πολλές- το εθνικό σκάφος πρέπει να είναι ισχυρό και το τιμόνι του να το κρατά ένα δοκιμασμένο και ικανό πλήρωμα”.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα βρεθούν πολλοί σύμμαχοι της ΝΔ γιατί όπως είπε “απέναντί μας θα έχουμε πάντα τη διαστρέβλωση, την υπερβολή και τη λάσπη. Δίπλα μας θα έχουμε αμήχανες συμπεριφορές, που θα προκαλούν σύγχυση και θα πριμοδοτούν το πείραμα της αστάθειας και της ακυβερνησίας”

Για την παγίδα της απλής αναλογικής

Ακριβώς γι’ αυτό-είπε-οι πολίτες πρέπει εγκαίρως να πληροφορηθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής.

Ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στους πολίτες ότι η πρώτη κάλπη τελικά θα έχει το βάρος της τελικής και ότι δε θα είναι μία χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα, αλλά το θεμέλιο των επιλογών τους για το αύριο. “Εκείνη που θα δείξει τελικά τί κυβέρνηση επιθυμούν, ώστε με τη δεύτερη ψήφο να εδραιώσουν τη νίκη της, προσφέροντάς της τη δύναμη να κάνει πράξη το πρόγραμμά της. Και αυτός είναι ο στόχος μας”.

Συμπλήρωσε ότι πρέπει η επόμενη μέρα να βρει τη χώρα σε συνθήκες σταθερότητας, ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να γίνονται γρήγορα πράξεις, χωρίς να χάνονται σε διαδρόμους ατελείωτων παζαριών, με όρους που θα κρατούν τη χώρα σε μια συνεχή τροχιά προόδου, ώστε να συνεχίσει η σημερινή πορεία ανάπτυξης  και να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένα πισωγύρισμα.

Παράλληλα απέστειλε και ένα μήνυμα προς το πολιτικό προσωπικό λέγοντας: “Η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να είναι μονοκομματική, αλλά να μην είναι μονολιθική. Να μπορεί να είναι ανοιχτή, όπως έχουμε ήδη αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε σε κάθε χρήσιμη φωνή και να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από το τι αυτός ψήφισε στις εκλογές