Παραλίγο να βγει είδηση για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών στη διάρκεια ξενάγησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπό κατασκευή κλειστό κολυμβητήριο της Λαμίας, όπου ο δήμαρχος της πόλης… αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό.

Εξηγώντας του το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου, ο δήμαρχος, Θύμιος Καραΐσκος, τόνισε προς τον πρωθυπουργό ότι το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο «πριν από τις εκλογές».

Το πότε θα γίνουν οι εκλογές, βεβαίως, μόνον ο Μητσοτάκης το ξέρει, και τις έχει προσδιορίσει μέσα στον Μάιο, χωρίς να πει ημερομηνία. Έτσι ο πρωθυπουργός απάντησε στον δήμαρχο με μια επική ατάκα: «Ξέρεις πότε θα γίνουν εκλογές και δεν ξέρω εγώ! Με εντυπωσίασες… » είπε, προκαλώντας μία στιγμή γέλιου.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γιάαννης Οικονόμου έσπευσε να διευκρινίσει αμέσως πως ο δήμαρχος αναφέρεται στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και όχι τις εθνικές.

«Κύριε πρόεδρε, υπάρχει ένας κόσμος που ενδιαφέρεται πρωτίστως για τις αυτοδιοικητικές και μετά για τις εθνικές…» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Το έχω αντιληφθεί πλήρως… Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι αυτοδιοικητικές θα γίνουν μετά τις εθνικές».