Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Μαρία Σπυράκη με πυκνές ερωτήσεις και παρεμβάσεις για σοβαρά θέματα, όπως είναι αυτά της υγείας, της κλιματικής αλλαγής και των προγραμμάτων επιδότησης παραγωγών και επιχειρήσεων.

Πρόσφατα έκανε ερωτήσεις για τον έλεγχο του Μεθανίου, για την σήμανση των τροφίμων και άλλα θέματα, ενώ σημαντική ήταν η παρέμβασή της στη Γλασκώβη για την κλιματική αλλαγή εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ωστόσο η Θεσσαλονικιά Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. βρίσκει χρόνο και για παραμονή επί λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, πιάνοντας τον σφυγμό της καθημερινότητας στην πόλη, στην οποία ως γνωστόν εθήτευσε επί χρόνια ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”. Μιλάει με τους πολίτες και με παράγοντες, εκδηλώνοντας συνεχές ενδιαφέρον για τα θέματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Μέσα σε όλα βρήκε χρόνο και για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2022 στο γραφείο της στη Θεσσαλονίκη με λίγους δικούς της ανθρώπους και συνεργάτες και με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στα  μέτρα προστασίας και ασφαλείας μάλιστα δόθηκε τόσο μεγάλη σημασία, αφού και το φλουρί έπεσε στον αστυνομικό – συνοδό της Μαρίας.