Μια μικρή περιπέτεια υγείας είχε το πρωί της Πέμπτης (29/12) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την ώρα που παρακολουθούσε τη Θείας Λειτουργία στην ιερά μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος.

Ο υπουργός είχε επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης λόγω της κούρασης και της ορθοστασίας στη Θεία Λειτουργία. Κατά την ίδια πηγή ενημέρωσης ο Νίκος Δένδιας είναι απολύτως καλά στην υγεία του ενώ σημειώνεται ότι στον ιερά μονή έσπευσε και ο γιατρός από το Κέντρο Υγείας στις Καρυές.
Περιπετειώδης ήταν η μετάβαση του κ. Δένδια στο Άγιο Όρος καθώς λόγω πυκνής ομίχλης το ελικόπτερο που τον μετέφερε το πρωί της Τετάρτης (28/12) δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και τελικά κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Το πρόγραμμα του Νίκου Δένδια συνεχίστηκε κανονικά με τον υπουργό Εξωτερικών να αναφέρει σε δήλωσή του:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, ως πολιτικός προϊστάμενος, να βρίσκομαι σήμερα στο Άγιο Όρος. Καταρχήν, είχα την ευκαιρία να διατυπώσω προς την ιερά Κοινότητα την αντίληψη της Κυβέρνησης ότι η κιβωτός αυτή της Ορθοδοξίας είναι άξια κάθε στήριξης και κάθε βοήθειας. Αλλά από εκεί και πέρα, είχα και τη δυνατότητα σαν προσκυνητής να βρεθώ μπροστά στα μνημεία της Ορθοδοξίας, να έρθω σε επαφή με τους μοναχούς που υπηρετούν αυτή την υπερχιλιόχρονη παράδοση και να αισθανθώ κι εγώ ένα μικρό τμήμα αυτής της μακρότατης αλυσίδας».

Αναρτήσεις και έκφραση ευγνωμοσύνης

Νωρίτερα, κατά την αντιφώνησή του, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τις ευχές του στους αντιπροσώπους, μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του «για τη συγκινητική παρουσία και τη συμμετοχή» τους στην υποδοχή του.

Επίσης, ζήτησε «ως ταπεινός προσκυνητής», όπως είπε, τις ευχές και τις προσευχές τους και μετέφερε, ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για την Αθωνική Πολιτεία, «τον σεβασμό και την απεριόριστη αγάπη του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, των οποίων το ενδιαφέρον για το Άγιο Όρος είναι μεγάλο και διαρκές».

«Εσείς, Άγιοι Πατέρες, οι οποίοι συνεχίζετε την ιστορική πορεία αυτής της μοναδικής στην Οικουμένη Μοναστικής Πολιτείας με ιδιαίτερη προσφορά, με προθυμία, με θυσίες, καθώς και με πρωτοφανή συλλογικότητα, είστε απολύτως δικαιολογημένοι να αναμένετε τη συνεργασία, αρωγή και συμπαράσταση από τους εκάστοτε κρατούντες στην Ελληνική Πολιτεία» προσέθεσε.

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως δεν διαφεύγουν τής προσοχής τους, αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας τους, «οι δύσκολες περιστάσεις που πέρασε η Ελλάδα και οι οποίες, συν Θεώ, αντιμετωπίζονται».