– Ειλικρινής, λογικός, ανθρώπινος και ρεαλιστής εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο STAR αποκλείοντας κατηγορηματικά πρόωρες εκλογές.-

– «Καλώ και παρακαλώ τους ηλικιωμένους να πάνε να εμβολιαστούν», είπε.

– Από Σεπτέμβριο απόφαση για τους υγειονομικούς, που αρνούνται τον εμβολιασμό.-

– Ο Σωτήρης Τσιόδρας, λείπει από την ενημέρωση, αλλά στοχοποιήθηκε χυδαία.-

– Για το Πάσχα θα εισηγηθούν οι ειδικοί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει.-

Με ειλικρινείς προθέσεις, με λογικά επιχειρήματα, με ανθρώπινο – οικείο ύφος και με περιγραφή της κατάστασης στη χώρα ως έχει με την πανδημία και την οικονομία εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή τυο συνέντευξη στο STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Για την πανδημία είπε: “Βαδίζουμε με βάση τις υποδείξεις των ειδικών και ανάλογα με την εικόνα αποφασίζουμε. Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και θα έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό.”

Δίνοντας έμφαση στην σημασία του εμβολιασμού ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος κυρίως στους ηλικιωμένους: “Σας καλώ και σας παρακαλώ να εμβολιαστείτε”.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι συζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών «από το φθινόπωρο», μετά από την διαπίστωση ότι είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμένων, κυρίως του νοσηλευτικού προσωπικού. «Δεν θέλω να δημιουργήσω ένταση αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, αλλά πρέπει να το δούμε από τον Σεπτέμβριο», είπε.

Κατηγορηματικό όχι σε εκλογές

Για άλλη μία φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο κάθε ζήτημα πρόωρων εκλογών: «Μού κάνει εντύπωση, το κλείνω το θέμα, αλλά ξανάρχεται στην επικαιρότητα», είπε για να συμπληρώσει:Προφανώς κάποιοι φοβούνται τις εκλογές, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα, όχι δικό μας.

Παρά τη φθορά, που μπορεί να υπάρχει, παρά τα προβλήματα, παρά τις κρίσεις που μας έτυχαν, αυτή η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι θέλει να κριθεί στο τέλος της τετραετίας. «Και να συγκρίνουμε την τετραετία αυτής της κυβέρνησης, με την τετραετία της προηγούμενης», είπε χαρακτηριστικά.

Για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε την μη επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης ούτε το 2022,ως ένα από τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα. Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτεταμένα στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές με κυβερνητική απόφαση. «Δεν θα καλύψουν όλο τους τον τζίρο, αλλά θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές και τις μικρομεσαίες», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «STAR»

Για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα της Υγείας στην μάχη κατά του κορωνοϊού, είπε ότι από τα 230 κρεβάτια ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, χρησιμοποιούνται τα 170 για τις ανάγκες του ΕΣΥ και θύμισε ότι υπάρχουν ιδιωτικά νοκομεία που έχουν μπει στις εφημερίες του ΕΣΥ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν θα αντέχαμε ένα πραγματικά αυστηρό lockdown με σχεδόν πλήρες κλείσιμο της οικονομίας, ενώ αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τα επόμενα βήματα εξόδου από τους περιορισμούς.

Δεν δεσμεύτηκε σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ούτε σχετικά με το αν θα επιτραπεί η έξοδος στην περιφέρεια το Πάσχα. «Δεν θέλω να προκαταλάβω τους ειδικούς», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι ειδικοί έχουν ενημέρωση και για τις οικονομικές επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στην αγορά.

Για την επιτροπή και τον Τσιόδρα

«Τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα δεν ήταν τόσο καθαρό όσο θα ήθελα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιτροπή των λοιμωξιολόγων – τονίζοντας ότι είναι φυσιλογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους, αλλά δεν μπορεί να δημοσιοποιούνται στην τηλεόραση και εκείνες που είναι μειοψηφικές, διότι μπερδεύουν τους πολίτες.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας λείπει από την ενημέρωση για την πανδημία με δική του απόφαση, αλλά στοχοποιήθηκε χυδαία, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο καθηγητής συμβουλεύει την κυβέρνηση και τον ίδιον. «Μιλώ καθημερινά μαζί του», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δέχθηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ελληνοτουρκικά και Oruc Reis

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν εκτιμά πως θα ξαναβγεί στο Αιγαίο το Oruc Reis,επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκαθαρίσει ότι η θετική ατζέντα με την Τουρκία είναι αναστρέψιμη, αν επανέλθει στην στρατηγική της έντασης.   Παράλληλα, είπε ότι ήταν σημαντικό το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους πρωθυπουργούς – μαζί με τον Μάριο Ντράγκι – που επισκέφθηκε τη Λιβύη για να ξαναπιάσει το νήμα των ελληνολιβυκών σχέσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλασματική εικόνα επιτυχίας

Με μία σκληρή ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Star αναφέροντας ότι «χωρίς ίχνος ουσιαστικής αυτοκριτικής και έχοντας χάσει κάθε αξιοπιστία, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε και πάλι απόψε ως ένας εκτός τόπου και χρόνου πρωθυπουργός».

Ακολούθως υποστηρίζει: «Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει και οι εργαζόμενοι σε αυτό καταγγέλλουν ότι δεκάδες συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αυτός με τρόπο σοκαριστικό δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».

Κατηγορεί ακόμη τον πρωθυπουργό ότι «προσπάθησε με ψέματα, για μια ακόμη φορά, να δημιουργήσει μια πλασματική εικόνα επιτυχίας στο πρόγραμμα εμβολιασμού λέγοντας πως έχουν εμβολιαστεί 2 εκατομμύρια πολίτες, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις είναι μόλις 704.000. Για το δε μπάχαλο που προκαλεί η πολιτική του βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και καταστρέφοντας την οικονομία, ως συνήθως φταίνε οι άλλοι. Από τους πολίτες έως τους επιστήμονες και τα ΜΜΕ. Γι’ αυτόν το μόνο πρόβλημα είναι η επικοινωνία».

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ανίκανος είναι να διαχειριστεί την διπλή κρίση που μαστίζει την χώρα και άρα πόσο επικίνδυνος. Να ξέρει ότι για τους πολίτες η ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο έχει ένα όνομα: Μητσοτάκης».