Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης (εσωτερικών) Θεόδωρου Καράογλου και της πρώην υφυπουργού – βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου για τον τρόπο αντιμετώπισης των προσφύγων και μεταναστών  με αφορμή και την διοργάνωση μπάρμπεκιου έξω από την προσφυγική δομή των Διαβατών.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε έντονα τον υφυπουργό, γράφοντας: “Μέσα σε δυο φράσεις ο κ. Καράογλου ντροπιάζει τον θεσμό του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης. Η Μακεδονία Και η Θράκη είναι τόποι που αγκάλιασαν την διαφορετικότητα, έδειξαν αλληλεγγύη στην προσφυγιά. Κύριε Καράογλου δεν σας επιτρέπουμε με ακροδεξιές κορώνες να ντροπιάζετε τον τόπο”.

Η απάντηση του Θ. Καράογλου

Σχολιάζοντας την ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου, ο κ. Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ενημερώνω την κυρία Νοτοπούλου πως εγώ δεν κάνω πολιτική μέσα από το Facebook.

Πέραν, λοιπόν, του σημείου που επικαλείται, πρόσθεσα στη δήλωσή μου οτι: “Καλό θα είναι να αποφεύγονται εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχισμένοι που ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό τους και την παράδοσή τους”.

Αυτό το κομμάτι ξέχασε να το “σχολιάσει”, εκτός και αν διαφωνεί με το υπόλοιπο σκέλος της δήλωσής μου, το οποίο εσκεμμένα… παραλείπει.

Αλοίμονο εάν συμφωνούσαμε σε όλα με την κυρία Νοτοπούλου…

Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβάνομαι την αγωνία της τώρα που έμεινε πίσω στην εσωκομματική “αρένα” του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τα τελευταία 24ωρα ο συνάδελφός της κ. Γιαννούλης της “κλέβει” την επικοινωνιακή δόξα. Για αυτό προσπαθεί να πλειοδοτήσει επενδύοντας στη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ενημερώνω ότι οι δηλώσεις των πολιτικών πρέπει να διαβάζονται από την αρχή έως το τέλος και όχι αποσπασματικά”.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου:

“Πριν από ένα χρόνο το ΥΜΑΘ άνοιξε την πόρτα και την αγκαλιά του σε παιδιά – πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές τους ενώ σε όλη τη διαρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στήριξε τις προσφυγικές δομές με αίσθημα ευθύνης.

Στήριξε δομές με πρόσωπα και πόρους.

Δεν είναι μόνο οι νέοι βουλευτές της ΝΔ που εκφράζουν ρητορική μίσους και ρατσισμού.

Είναι και παλιοί …και μάλιστα ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

Μέσα σε δυο φράσεις ο κ. Καράογλου ντροπιάζει τον θεσμό του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης.

Η Μακεδονια Και η Θράκη είναι τόποι που αγκάλιασαν την διαφορετικότητα, έδειξαν αλληλεγγύη στην προσφυγιά.

Κ. Καράογλου δεν σας επιτρέπουμε με ακροδεξιές κορώνες να ντροπιάζετε τον τόπο”.

Οι αρχικές δηλώσεις του Θ.  Καράογλου

Νωρίτερα και μετά την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο κ. Καράογλου είχε δηλώσει:

“Θεωρώ ότι ελευθερία και δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να αποφεύγονται οι εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν έρθει είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό, την παράδοσή τους η οτιδήποτε άλλο”.