Την διαβεβαίωση ότι η διαδικασία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis θα προχωρήσει κανονικά, έδωσε ο βουλευτής Σπύρος Λάππας, εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη στην περίπτωση που η πλειοψηφία των μελών επιμείνει στον αποκλεισμό τους.

Μιλώντας στον Real FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νομικός κ. Λάππας εξήγησε ότι στόχος του κόμματός του είναι να μην τινάξει στον αέρα την επιτροπή για να εξεταστεί άμεσα ο πρώην ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Και πρόσθεσε πως αποδεσμεύει το ζήτημα της εξέτασης του μάρτυρα από το «αν θα εμφανιστούν ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος στην επιτροπή. Την Τρίτη θα γίνει μία κανονική συνεδρίαση και θα εξεταστεί ο Φρουζής. Αυτό είναι το συμφέρον της κοινωνίας».

Ο κ. Λάππας σημείωσε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση, που αναβλήθηκε «λόγω μη νόμιμης σύνθεσης» η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε θέμα αναίρεσης της απόφασης για τους δύο βουλευτές και θα το ξανακάνει στην επόμενη συνεδρίαση, αλλά εάν η επιτροπή επιμείνει, θα προχωρήσει με την υπόλοιπη ομάδα του κόμματος.

Εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, δήλωσε μεν ότι δεν θα αντικατασταθούν οι κκ Πολάκης και Τζανακόπουλος, αλλά πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διευκολύνει την τάση που υπάρχει, από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, μέσω των διαδικαστικών θεμάτων, να μην υπάρξει η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Πηγή efsyn.gr