Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Πολιτική Γιατί δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις αμυντικές δαπάνες – Ναι από ΚΙΝΑΛ...

Γιατί δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις αμυντικές δαπάνες – Ναι από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός με τις ψήφους των 158 βουλευτών της ΝΔ ενώ οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Συνολικά 189 ψήφους συγκέντρωσαν οι αμυντικές δαπάνες, ενώ ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης ψήφισε τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

…………………………………………

Με τις ψήφους των 158 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκε στη Βουλή  ο προϋπολογισμός του 2021, ενώ οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Ωστόσο οι αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού στηρίχτηκαν και από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης συγκεντρώνοντας συνολικά 189 ψήφους έναντι 16 βουλευτών που καταψήφισαν και 95 βουλευτών που ψήφισαν παρών.

Οι 86 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 ψήφισαν παρών στις αμυντικές δαπάνες, ενώ καταψήφισαν οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε το “παρών” και δεν ψήφισε τελικά τις προβλεπόμενες αμυντικές δαπάνες του νέου Προϋπολογισμού, όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του κόμματος Γιώργος Τσίπρας.

«Δεν θα καταψηφίσουμε λόγω της συγκυρίας των νέων συνθηκών τις αμυντικές δαπάνες του υπουργείου Άμυνας, αλλά και δεν θα τις υπερψηφίσουμε, γιατί δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη για το πώς θα διαχειριστείτε τη διαδικασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του κρατικού Προϋπολογισμού 2021.

Καταγγελίες από Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καυτηρίασε την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τον προύπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά, που κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει κάτι τέτοιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη -σε αντίθεση με τα άλλα υπουργεία που η ψήφος των βουλευτών καθορίστηκε με βάση τη στάση των κομμάτων τους- υπερψηφίστηκαν και από βουλευτή της αντιπολίτευσης, καθώς ο προϋπολογισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ψηφίστηκε με 159 υπέρ (η ΝΔ έχει 158) έναντι 141 κατά (η αντιπολίτευση στο σύνολό της διαθέτει 142 βουλευτές).

Τα έξοδα της προεδρίας της Δημοκρατίας ψηφίστηκαν από 266 ψήφους βουλευτών ενώ καταψηφίστηκαν από 34 βουλευτές.