“Ψεύτη, ψεύτη, ψεύτη” φώναζε ο ένας.

“Είσαι πολιτικός απατεώνας” κραύγαζε ο άλλος.-

 

Σε …υβρεολογική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη εξελίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησαν βαριές εκφράσεις, ανεβάζοντας στο “κόκκινο” το πολιτικό θερμόμετρο.

Η όλη εικόνα ωστόσο δεν άφησε καλές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, που διατηρεί τις αγωνίες για το μέλλον και δεν αρκείται σε υποκριτικές παραστάσεις. Οι μόνοι, που ίσως ικανοποιούνται από αυτήν την εικόνα είναι οι φανατικοί οπαδοί των δύο πλευρών, όπως και οι χειροκροτητές βουλευτές, που όμως θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η χώρα βλάπτεται από αντιπαραθέσεις τέτοιου επιπέδου.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «ψεύτη» και «πολιτικό απατεώνα», ενώ τον κατηγόρησε ότι πήγε στο Βερολίνο για να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να περικοπούν οι συντάξεις.

Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Τσίπρας έχει γίνει «το παιδί για όλες τις δουλειές», ανταποδίδοντας τον χαρακτηρισμό «ψεύτης» και επαναλαμβάνοντάς τον τρεις φορές. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η Φώφη Γεννηματά, αφού εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σε αποδομή.

Η πολιτική λιτότητας θα συνεχιστεί εκτίμησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους με το ΚΚΕ.

«Θέλω να απαλλάξω τον κ. Καμμένο από το μόνιμο άγχος του. Δεν θα γ’ινουμε οι Καμμένοι του ΣΥΡΙΖΑ” τόνισε  ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι «μπορεί συνεχίσει τα υπερπολυτελή ταξίδια με χρέωση στον λαό. Εμείς έχουμε άλλα σχέδια, άλλες αρχές».

Προσπάθεια υπονόμευσης της χώρας καταλόγισε στη ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο ο΄τε νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση «έχει καταστήσει την ελεημοσύνη βασικό κριτήριο της πολιτικής της» αλλά  η χώρα θέλει πολιτική ανάπτυξης και σοβαρότητας», υπογράμμισε ο Βασίλης Λεβέντης.