«Όσοι υιοθετούν το αφήγημα της ΝΔ ότι “προοδευτική διακυβέρνηση” εμπεριέχει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο οδηγού, προσβάλλουν τον λαό της δημοκρατικής παράταξης», ανάφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Επικρίνοντας έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «υπάρχουν συγκεκριμένα πλήγματα την περίοδο 2015-19 στη μεσαία τάξη, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους. Αυτά τα πλήγματα εμείς προσπαθούμε να τα θεραπεύσουμε με το δικό μας θετικό μεταρρυθμιστικό μήνυμα. Αυτή είναι η προοδευτική διακυβέρνηση την οποία εμείς ευαγγελιζόμαστε: Η προοδευτική διακυβέρνηση με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Μάντζος τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρήκε στρωμένο με ροδοπέταλα τον δρόμο για να εξαπατά τους συνταξιούχους και δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις ιστορικές ευθύνες που έχει.

Όπως πρόσθεσε, «η Νέα Δημοκρατία δεν χάνει στις δημοσκοπήσεις λόγω του κ. Τσίπρα, ο οποίος λειτουργεί ως το σκιάχτρο που κραδαίνει ο κ. Μητσοτάκης παντού ανά τη χώρα» και γι’ αυτό είναι ανάγκη να «σπάσει η ομηρία» του προοδευτικού κόσμου.

«Κατανοούμε την απελπισία της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μυθεύματα. Κατανοούμε ακόμη και την πηγή και την αφετηρία -δεν τη δικαιολογούμε- του θράσους του κ. Μητσοτάκη μέσα στη Βουλή να μιλά για “σοσιαλκαμμένους” και να διαγράφει μονοκονδυλιά -όπως πιστεύει- την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Να πληγώνει και να σπιλώνει την παράταξη εκείνη που κράτησε τη χώρα όρθια στην πρώτη φάση της κρίσης, όταν όλοι, και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καμμένος, έσκιζαν τα μνημόνια, μαζί με τον κ. Τσίπρα, σε πλατείες και Ζάππεια», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

“Είναι σοσιαλδημοκρατική παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ;”

Σε ερώτηση εάν στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση περιλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάντζος απάντησε: «Είναι σοσιαλδημοκρατική παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ; Ξεχνά κανείς τον κ. Καμμένο; Ξεχνά κανείς τον κ. Πολάκη; Ξεχνά κανείς τα ψευτοδημοψηφίσματα; Ξεχνά κανείς τα συλλαλητήρια με τους δραχμιστές;». Μάλιστα, εξήγησε ότι «βολεύει και συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία να υπάρχει αντιπολίτευση τύπου, περιεχομένου και ύφους ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, υπογράμμισε: «Εμείς και στην υπόθεση Καϊλή αποδείξαμε αυτό που εννοούμε. Η ανανέωση είναι αξιακή. Είναι ανανέωση που επιτάσσει μηδενική ανοχή σε ζητήματα διαφθοράς».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε εάν επηρεάζει αρνητικά το ΠΑΣΟΚ, με βάση και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η υπόθεση Καϊλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Είναι απολύτως φυσιολογικός κραδασμός και πρόσκαιρη τάση αποσυσπείρωσης της παράταξης από τις τάξεις της οποίας διαγράφηκε η κ. Καϊλή».