Σε ανόητα σχέδια απέδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ανησυχεί μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη.   Σημείωσε ειδικότερα την πεποίθησή του ότι «αυτή η κυβέρνηση, παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα σχέδια, τα ανόητα, κατά την άποψή μου, που κάποιοι επιχειρούν, δεν θα έχει ασυνέχεια»

Σρη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο «εξαιρετικό momentum» για την Ελλάδα, κατά το οποίο πραγματοποιείται η επίσκεψή του στο Λονδίνο, μετά την «ιστορική απόφαση του Eurogroup» και αυτών που σηματοδοτεί η επίτευξη της συμφωνίας για την επόμενη μέρα της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος μετά την συνάντησή του με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, με την οποία είχε «μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση».

Από τον αριθμό 10 της Downing Street, την έδρα της κ. Μέι, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε στη Βρετανίδα ομόλογό του και το μείζον για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ζήτημα, αυτό της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Σημαντική παράμετρος η πολιτική σταθερότητα

«Δεν ανησυχώ καθόλου», απάντησε κατηγορηματικά ο Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το εάν τον ανησυχούν – σε σχέση με την πολιτική σταθερότητα και την κυβερνητική συνοχή – οι σημερινές εξελίξεις με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή του συγκυβερνώντος κόμματος, δεδομένου ότι η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντική παράμετρος σε αυτή την σημαντική στιγμή για τη χώρα και την επόμενη μέρα. Σημείωσε ειδικότερα την πεποίθησή του ότι «αυτή η κυβέρνηση, παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα σχέδια τα ανόητα, κατά την άποψή μου, που κάποιοι επιχειρούν, δεν θα έχει ασυνέχεια». Υπογράμμισε ότι «θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας», για να τονίσει: «Δεν ανησυχώ καθόλου. Πόσο δε μάλλον, όταν πλέον είναι σε όλους σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση, που έχει περάσει από σαράντα κύματα, κατάφερε να επιβιώσει σε πολύ δυσκολότερες στιγμές. Πόσο δε μάλλον τώρα, που ανοίγεται μπροστά μας ένας πολύ θετικός ορίζοντας». Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στην κινηματογραφική ταινία «Die Hard», για να καταλήξει: «Λοιπόν, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Αξιολογώντας την έως τώρα επίσκεψη του στη βρετανική πρωτεύουσα, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με ομιλία στο London Business School,  επισήμανε ότι το τάιμινγκ ήταν «εξαιρετικό» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «υπάρχει προοπτική μιας στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο διάστημα». Αυτό, είπε, σηματοδότησε και η σημερινή τους ουσιαστική συνεργασία με την Τερέζα Μέι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ