– Αντίδραση στην επίσημη πρόσκληση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.-

– “Είναι πράξη μέγιστης ανευθυνότητας», σημειώνει ο πρωθυπουργός και καλεί τον κ.Τσίπρα να «αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του».-

 

Τα τελευταία γεγονότα της πρόκλησης επεισοδίων και των συγκεντρώσεων σε πλατείες οδήγησαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δημόσια παρέμβαση, με την την οποία καταγγέλλει τον  ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για ανευθυνότητα με αφορμή την επίσημη πρόσκληση της νεολαίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις την ώρα, που βρίσκεται σε έξαρση ο κορωνοϊός.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ESY. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του», γράφει ο πρωθυπουργός.

«Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», καταλήγει ο κ.Μητσοτάκης.

Κάλεσμα από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αθήνας απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης “ενάντια στην αστυνομική βία, τονίζοντας:

«Η αστυνομική βία δεν έχει θέση στις γειτονιές μας. Τρίτη 9 Μαρτίου στις 18:00 συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Νεας Σμύρνης για να βγούμε μπροστά και απέναντι στον αυταρχισμό και την κρατική τρομοκρατία», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχες προσκλήσεις πάντως έχουν απευθύνει τόσο ο Ρουβίκωνας, όσο και συλλογικότητες μέσω του αντιεξουσιαστικού site indymedia.