Σήμερα στις 11 το πρωί, την ώρα που κανονικά ήταν προγραμματισμένη η έναρξη του υπουργικού συμβουλίου,ανακοινώνεται τελικά ο ανασχηματισμός, με τις δομικές αλλαγές που θα γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Με μια λιτή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού έκανε γνωστό πριν από λίγο την ανακοίνωση του ανασχηματισμού στις 11. «Στις 11:00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργικό συμβούλιο, με τη νέα του σύνθεση, θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πολιτικό ρεπορτάζ πρόκειται να μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος οι υπουργοί, που δοκιμάστηκαν στα δύσκολα το καλοκαίρι, όπως αυτοί της Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης,της Παιδείας Νίκη Κεραμέως, της υγείας Βασίλης Κικίλιας, του τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και μερικοί ακόμη, με την διευκρίνιση ότι δεν θεωρούνται αποτυχημένοι, αλλά ολοκλήρωσαν τον κύκλο του διετούς έργου τους.

Άλλωστε δεν αποκλείεται ορισμένοι εξ αυτών να μετακινηθούν σε άλλα υπουργεία, αφού δημιουργούνται νέες θέσεις με βάση την εμπειρία από την κλιματική αλλαγή και τις νέες ανάγκες στον αναπτυξιακό και τεχνολογικό τομέα.