Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η καταγγελία Ανδρουλάκη για το κινητό του, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη και αύριο.

Η κινητοποίηση γίνεται μετά την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ότι έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του. Μάλιστα, η μέθοδος (λογισμικό) που χρησιμοποιήθηκε, το περιβόητο Predator, είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε και στην παρακολούθηση ενός δημοσιογράφου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε μια δήλωση: ότι η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη «πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την ελληνική δικαιοσύνη». Δεν χρειαζόταν να το πει ο κ. Οικονόμου, η καταγγελία θα διερευνηθεί. Όμως, αν είναι η διερεύνηση να έχει την τύχη που είχε η αντίστοιχη για το δημοσιογράφο (μηδέν αποτέλεσμα μέχρι στιγμής), τέτοιες δηλώσεις καλύτερα να μη γίνονται.

Αν στην υπόθεση του δημοσιογράφου είναι πιθανό να είχαν ανακατευθεί ιδιώτες, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάθε τέτοιος ισχυρισμός σήμερα θα ήταν καταγέλαστος.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να δώσει μια σαφή και κατηγορηματική απάντηση: ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν παρακολουθεί πολιτικούς αρχηγούς. Και, για να γίνει πιστευτή, πρέπει να τη συνοδεύσει με μια απόλυτη διαβεβαίωση: η ΕΥΠ δεν έχει προμηθευτεί το λογισμικό μέσω του οποίου επιχειρήθηκε η παγίδευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Γιατί, αν το έχει προμηθευτεί, όλα θα πάρουν άλλη τροπή.