Στις 10 μονάδες έχει μειωθεί η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, κάτι που αποδίδεται στα γεγονότα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO για την εφημερίδα “Τα Νέα” στην δυναμική της κυβέρνησης εμφανίζεται, μετά τις πυρκαγιές, μία μικρή μείωση της τάξης του 2%.

Την ίδια ώρα ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν εμφανίζουν οφέλη, αλλά παραμένουν στάσιμα στα ποσοστά τους

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στις 10,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει πτώση καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Μητσοτάκης

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, στη δημοσκόπηση, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρ.

Τα άλλα ποσοστά είναι 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.