Περιοδεία στην περιοχή του Κορυδαλλού πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου με δηλώσεις του έκανε αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις και άφησε να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο γιατί τον Μάϊο θα ανεβεί στον Όλυμπο.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του από το Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης του δήμου Κορυδαλλού, που άνοιξε τις πόρτες του το 2022 και παραδίδει μαθήματα σε ενήλικες άνω των 55 ετών.

Εκεί ο πρωθυπουργός συνομίλησε με έναν πολίτη και βλέποντας το μπουφάν που φορούσε τον ρώτησε αν είναι ορειβάτης, εκείνος απάντησε «ναι» και τότε άνοιξε ένας μικρός διάλογος για την ορειβασία και τον Όλυμπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θέλει να πάει στον Όλυμπο, με τον πολίτη να του λέει «να σας πάω εγώ». Η απάντηση του πρωθυπουργού έδωσε μια έμμεση πληροφορία για τις εκλογές. «Θέλω και εγώ να πάω στον Όλυμπο τον Μάιο, μετά τις εκλογές».

Ακόμη μία ατάκα που επιβεβαιώνει το σενάριο για πρώτες κάλπες στις 2 ή στις 9 Απριλίου. Σε αυτό το ενδεχόμενο και αν δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή -που είναι και το πιθανότερο-, η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες κάλπες, που με βάση τα όσα ορίζει το Σύνταγμα θα μπορούσαν να έχουν διεξαχθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

«H μέριμνα αυτής της κυβέρνησης, η έννοια μας, θα είναι πάντα οι συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο η κυβέρνηση αυτή δεν θα διστάζει αυτό το μέρισμα ανάπτυξης να το αξιοποιήσει για να στηρίξει συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται. Είμαστε αντιμέτωποι με μια εισαγόμενη κρίση ακρίβειας, κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε για να ελαφρύνουμε την επίπτωση στα νοικοκυριά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στοίχημα της δεύτερης τετραετίας οι καλύτεροι μισθοί

Αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί

Ο Πρωθυπουργός εστίασε στις οικονομικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση: «Από αυτόν το μήνα, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους. Οι πιο πολλοί έως 8%. Όσοι έχουν προσωπική διαφορά -είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί- θα μειώνεται η προσωπική διαφορά αυτή, με κάθε αύξηση των συντάξεων, αλλά όσοι έχετε προσωπική διαφορά θα δείτε όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

‘Αλλος ένας μνημονιακός φόρος, ο οποίος καταργείται πια για όλους. Όχι μόνο ιδιωτικούς υπαλλήλους, δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Από το Φεβρουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή το «Market Pass». Θα δώσουμε τη δυνατότητα επιστροφής έως 10% για τις αγορές τις οποίες κάνετε στο σούπερ μάρκετ. Με εισοδηματικά κριτήρια που θα καλύψουν, πιστεύω, όλες και όλους αλλά και με μια παρέμβαση της πολιτείας πολύ σημαντική για να απορροφήσουμε ουσιαστικά όλη την επίπτωση του πληθωρισμού στο καλάθι του νοικοκυριού.

Από 1ης Απριλίου θα έχουμε τη νέα μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι και ξέρετε πια ότι όλοι πληρώνουμε χαμηλότερους φόρους, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, πρωτίστως για τα νέα παιδιά τα οποία τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επιπλέον ότι οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό, ο χώρος θα αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας