Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνονται οι ζυμώσεις και οι διεργασίες για εκλογή νέου προέδρου ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τις ΗΠΑ για να κάνει  οικογενειακές διακοπές επί δύο εβδομάδες και μάλιστα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στη δυτική ακτή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες μετά τη διπλή εκλογική ήττα και την κατάρρευση των ποσοστών του κόμματος, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκουραστεί εκτός Ελλάδος και μάλιστα για πρώτη φορά για τόσο χρονικό διάστημα, μαζί με τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τα δύο παιδιά τους.

Προορισμός της οικογένειας Τσίπρα, η δυτική ακτή των ΗΠΑ και συγκεκριμένα η Καλιφόρνια. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα περιοριστεί σε ένα μέρος, αλλά θα επισκεφθεί ξακουστές πόλεις, όπως το Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο και άλλες μεγάλες πόλεις της Καλιφόρνιας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να επισκεφθεί με τα παιδιά του και τη σύντροφό του και το θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊλαντ στην Καλιφόρνια, που είναι και το πλέον δημοφιλές της εταιρείας, παγκοσμίως, πολύ κοντά στo κοσμοπολίτικο Λονγκ Μπιτς και στο Λος Άντζελες.