Επιθέσεις κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπολύουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η ηγεσία του κόμματος τείνει χείρα συνεργασίας προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για μετεκλογική συνεργασία.

Οι επιθέσεις από εξέχοντα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνονται κατά του Ν. Ανδρουλάκη όταν η τακτική της Χαριλάου Τρικούπη δεν βολεύει τα σχέδιά τους, αλλά και γιατί επιθυμούν μια συμπόρευση με όσα καταμαρτυρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Το τελευταίο επεισόδιο καταγράφεται με την σφοδρή επίθεση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αρθρογράφου της «Αυγής», Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος σε άρθρο του με τίτλο «Τι τρέχει με το ΠΑΣΟΚ» μέμφεται τον Νίκο Ανδρουλάκη, επειδή κρατάει μια ρεαλιστική αντιπολιτευτική στάση.

Ο συντάκτης του άρθρου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον κ. Ανδρουλάκη ότι «κάνει πλάτες στον Μητσοτάκη», επειδή δεν συναντήθηκε με την PEGA, στην Αθήνα, επειδή ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Νίκου Παππά και υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γεωργιάδη. Αφήνει επίσης απαράδεκτες αιχμές εναντίον του για «επιδεικτικά δουλοπρεπή στάση» απέναντι σε εφοπλιστές που έχουν και κανάλια.

“Κάνει πλάτες στον Μητσοτάκη”

Το άρθρο εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ:

Τι τρέχει με το ΠΑΣΟΚ;

Μερικές φορές με το ΠΑΣΟΚ σηκώνει κανείς τα χέρια ψηλά βλέποντας τις παλινωδίες και την έλλειψη συνοχής στη στάση του σε κορυφαία θέματα – που το αφορούν κιόλας. Χθες μάθαμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αυτός που στις Βρυξέλλες στην PEGA είχε αστράψει και είχε βροντήξει και είχε ζητήσει από την Επιτροπή να έρθει στην Αθήνα και να μιλήσει μ’ αυτούς που κρύβει η κυβέρνηση, αρνείται να συναντηθεί μαζί της στην Αθήνα. Και αρκείται σε ένα υπόμνημα, ενώ η λογική θα επέβαλε να επιδιώξει ένα πολιτικό γεγονός με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Μ’ αυτή την ακατανόητη επιλογή, ο Ν. Ανδρουλάκης κάνει, άθελά του λογικά, πλάτες στον Μητσοτάκη, ο οποίος κρύβεται από την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Πριν από μερικές εβδομάδες, και ενώ το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε σκάσει ήδη και οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. ήταν στο ναδίρ με βαριές κουβέντες εκατέρωθεν, οι βουλευτές του έκριναν πως πρέπει να ψηφίσουν μαζί με τη Ν.Δ. την άρση ασυλίας του Νίκου Παππά του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μιωνή, που βασίζεται σε παράνομες ηχογραφήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, δηλαδή σε υποκλοπή και παρακολούθηση. Το ΠΑΣΟΚ τότε δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις μεθόδους της, μολονότι θύμα τους έπεσε ο ίδιος ο πρόεδρός του.

Για την άρση ασυλίας βουλευτή του ΜέΡΑ25

Το αποκορύφωμα όμως είναι η άθλια στάση που τήρησε το ΠΑΣΟΚ χθες στη Βουλή, ψηφίζοντας μαζί με τη Ν.Δ. την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη έπειτα από μήνυση του Αλαφούζου για τις αναφορές του βουλευτή στο ότι Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο.

Ο Γρηγοριάδης εξέφρασε πολιτική κριτική -δουλειά του είναι, βουλευτής είναι- και μάλιστα για κάτι που ισχύει. Ο ίδιος ο Ζελένσκι το έχει καταγγείλει δημόσια, όπως και η πρεσβεία της Ουκρανίας. Και ο βουλευτής είχε και επιπλέον λόγο να είναι δηκτικός, αφού οι εφοπλιστές, που ως γνωστόν κατέχουν και τα κανάλια, δεν κουράζονται να καταγγέλλουν ως «πουτινάκια» όλους όσοι ασκούν κριτική στην μονόμπαντη πολιτική Μητσοτάκη στο ουκρανικό ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ σε ποιον άραγε ήθελε να γίνει αρεστό μ’ αυτή την επιδεικτικά δουλοπρεπή στάση;”