Άνοιγμα προς όλους και κάλεσμα στους πολίτες, να λάβουν μέρος στο τριήμερο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, απευθύνει ο Νίκος  Ανδρουλάκης με την πεποίθηση ότι η μαζική συμμετοχή θα δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Ο κ. Ανδρουλάκης φιλοδοξεί ότι μέσω του Συνεδρίου θα αναδειχθεί εκ νέου η δυναμική, που υπό την ηγεσία του, αναπτύσσει το κόμμα του κι ότι ο ίδιος θα καταφέρει να περιγράψει με ενάργεια- τόσο στο κομματικό όσο και στο ευρύτερο κοινό- το σχέδιο που συγκροτεί για την διακυβέρνηση της χώρας με αφετηρία τις προσεχείς εκλογές.
Ο κ. Ανδρουλάκης με την ομιλία του σήμερα το βράδυ επιθυμεί να απαντήσει σε ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες σε κάθε ευκαιρία και αφορούν στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ μπροστά στα κρίσιμα διλήμματα.
Θα επιδιώξει να παρουσιάσει τις προγραμματικές προτεραιότητες της Χαριλάου Τρικούπη και να αναφερθεί, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως αυτό της ενεργειακής ακρίβειας. Θα δώσει έμφαση στο δημογραφικό και την κοινωνική κατοικία διατηρώντας το βλέμμα στη νέα γενιά, αλλά και με «στροφή» στις μεγαλύτερες ηλικίες θα μιλήσει για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.
nikolas

Σε κάθε περίπτωση η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη θα έχει πολλές αναφορές στα της «ταυτότητας» του ΠΑΣΟΚ και της δράσης που θα αναπτύξει κατά την προεκλογική περίοδο- άλλωστε ο αρχηγός του κόμματος πιστεύει ότι ο Κ. Μητσοτάκης αναζητεί «παράθυρο» για πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο. Γι’ αυτό και θα επιχειρήσει να συνδέσει το νέο εγχείρημα με την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων στη «λογική» ότι πλησιάζει η σκληρή αναμέτρηση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές κάλπες.

Με πρόεδρο-συντονιστή, τον Πέτρο Ευθυμίου

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με ανοιχτή πολιτική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκου Ανδρουλάκη και με πρόεδρο-συντονιστή, τον πρώην υπουργό, Πέτρο Ευθυμίου- ένα πρόσωπο με αντιδικτατορική δράση και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξε μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής τον Σεπτέμβρη του 1974.

Το κεντρικό σύνθημα είναι «η κοινωνία στο προσκήνιο» και η προοπτική του- σύμφωνα με τους στόχους της Χαριλάου Τρικούπη- είναι η προσέγγιση ιδίως της νέας γενιάς. Με θέσεις και προτάσεις.

Κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα χαιρετήσουν με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και ΓΓ του Partito Democratico, Ενρίκο Λέττα, η Πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Κριστίνα Ναρμπόνα, ο συμπρόεδρος του SPD Λαρς Κλίνγκμπαιλ και η Πρόεδρος των Σλοβένων Σοσιαλιστών Τάνια Φαγιόν.

Θα τιμήσουν δε, με την παρουσία τους η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ , ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στάνισεφ και αντιπροσωπείες του γερμανικού SPD, της ΕΔΕΚ και του ρουμανικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Σημίτης, Παπανδρέου και Βενιζέλος στο βήμα

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με χαιρετισμό του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη, ενώ το λόγο θα πάρουν και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που έχουν προσκληθεί.

Εκ μέρους της ΝΔ, θα παραβρεθεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο.

Εκ μέρους του ΚΚΕ το συνέδριο θα χαιρετήσει ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

 

venizelos-simitis-androulakis

 

Την δεύτερη μέρα του συνεδρίου δίνεται το βήμα σε συνέδρους και στελέχη του Κινήματος. Το Σάββατο αναμένεται η ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και πρώην Προέδρου ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Κώστας Χρυσόγονος και ο Γιάννης Πανούσης αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες στην ολομέλεια του Συνεδρίου.

Ο επικεφαλής του In Social κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και ο σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επί οικονομικών θεμάτων κ. Ηλίας Κικίλιας θα αναλύσουν στην ολομέλεια το προγραμματικό πλαίσιο που έχουν επεξεργαστεί και ήδη είναι αναρτημένο προς διαβούλευση με τους πολίτες στην ψηφιακή πύλη του Κινήματος digitalsociety.gr

 Θα αναπτυχθούν πολιτικές θεματικές συζητήσεις 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Κοινωνική Κατοικία, θέμα που έβαλε στη δημόσια ατζέντα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ομιλητές θα είναι η Μαρίνα Γκονσάλβες, Υφυπουργός Υποδομών υπεύθυνη για την Κοινωνική Στέγη στην Πορτογαλία και η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση & Πρόεδρος High Level Group ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, πρώην Επίτροπος και Υπουργός.

Θεματικό τραπέζι διοργανώνεται για το Ταμείο Ανάκαμψης με ομιλητές τον κ. Γιάννη Καλογήρου, Ομότιμο Καθηγητή Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής ΕΜΠ και τον κ. Φίλιππο Σαχινίδη, πρώην Υπουργό Οικονομικών, καθώς και για την αντιστροφή του Brain Drain.

Η τελευταία μέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με ομιλίες στην ολομέλεια τις πρωινές ώρες αλλά και ψηφοφορίες για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Παράλληλα, θα λαμβάνει χώρα workshop για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και την Ψηφιακή Μετάβαση, ενώ σε ειδικό περίπτερο θα δίνονται πληροφορίες για την ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος digitalsociety.gr