Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την αναποτελεσματικότητα των εμβολίων και την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα εκ νέου να αποπέμψει τον Παύλο Πολάκη και να αποδοκιμάσει τις αναρτήησεις  του.

Στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ γράφει στο Facebook για τα μονοκλωνικά αντισώματα και χαρακτηρίζει μπούρδες τις αναφορές του πρωθυπουργού περί ατομικής ευθύνης των πολιτών και «του μοναδικού όπλου του εμβολίου».

Η αναφορά αυτή θεωρήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως σαφής στήριξη του πρώην υπουργού στους αντιεμβολιαστές και για τον λόγο αυτό ο κ.Γιάννης Οικονόμου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τον αποδοκιμάσει δημόσια.

«Αν δεν το πράξει, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία» ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αφορμή για την ανάρτηση του κ. Πολάκη ήταν ο αριθμός των νεκρών που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης έγραψε:

«91 ΝΕΚΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ!! 17.168 ΣΥΝΟΛΙΚΑ!!
Τα μονοκλωνικά ακόμα να τα δώσουν ,οι ΜΕΘ τελείωσαν ήδη!
Τριακόσια διαγγέλματα να κάνεις Μητσοτακη επιμένοντας στις ίδιες μπούρδες της ατομικής ευθυνης και «του μοναδικού όπλου του εμβολίου»
ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ… ΕΚΑΤΟΜΒΗ ….
Η πανδημία αφορά και εμβολιασμένους και ανεμβολιαστους .Τις μεταλλαξεις δεν τις πιάνουν πληρως τα εμβόλια όπως σας λέγαμε εδώ και ένα χρόνο και φαίνεται στους νοσηλευόμενους στις κλινικές κοβιντ,στις Μεθ και στους θανάτους !!
Στη φωτό 3 η εικόνα των θανάτων χθες στη Σουηδία (μηδέν νεκροί … «Ευτυχως δεν γίναμε Σουηδία» )
ΦΥΓΕΤΕ,ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!

 Επιμένει να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές

«Την ώρα που σχεδόν 9 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ο κ. Πολάκης αμφισβητεί τους επιστήμονες και επιμένει να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεί τον κ. Τσίπρα να τον αποδοκιμάσει δημόσια και υπογραμμίζει ότι «αν δεν το πράξει, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία». «Με σύμβουλο και συνεργάτη τον κ. Πολάκη, στον οποίο είχε εμπιστευθεί τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνησή του, γίνεται αντιληπτό πως θα διαχειριζόταν την πανδημία» καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά ο Γιάννης Οικονόμου  ανέφερε:

«Την ώρα που σχεδόν 9 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ο κ. Πολάκης αμφισβητεί τους επιστήμονες και επιμένει να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές.

Στον κ. Τσίπρα απομένει μια επιλογή: να τον αποδοκιμάσει δημόσια. Αν δεν το πράξει, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Με σύμβουλο και συνεργάτη τον κ. Πολάκη, στον οποίο είχε εμπιστευθεί τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνησή του, γίνεται αντιληπτό πως θα διαχειριζόταν την πανδημία».