Έντονη διαφωνία μεταξύ του βουλευτή και πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη ξέσπασε με την επιτροπή προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της απουσίας ενός υποψηφίου από τα ψηφοδέλτια, που ανακοινώθηκαν στο νομό Χανίων.

Ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι αν δεν περιληφθεί και το όνομα του συντρόφου του στα ψηφοδέλτια δεν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος στο νομό Χανίων.
Από την πλευρά του κόμματος δόθηκε η απάντηση ότι:

«Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σημειώνουν ότι «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», ενώ προσθέτουν πως «όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Νωρίτερα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, είχε προχωρήσει σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, αναφέροντας:

«Προφανώς από ‘λάθος’ ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά. Μέχρι να διορθωθεί το ‘λάθος’ δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Όλα!!».