Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, θέλοντας να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών και στην ακρίβεια, κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθούν μαζί όποια λαϊκή της χώρας θέλει.

“Οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές και άμεσες”, πρόσθεσε. “Οι άνθρωποι δεν την βγάζουν ούτε μέχρι τις 20 του μήνα” είπε και με αισιοδοξία σημείωσε: “Πρέπει να στρωθώ στη δουλειά να προτείνω λύσεις για να κερδίσουμε τις εκλογές”.

Η κάμερα της εκπομπής Live news συνάντησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλάκα ενώ εκείνος κατευθυνόταν στη Βουλή.

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί σε όποια λαϊκή της χώρας επιθυμεί.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Το κόμμα είναι για την κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός είναι απέναντι στην Άμεση Δημοκρατία. Υπάρχει μια βάση η οποία εκφράστηκε. Χάσαμε 600.000 ψήφους, αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής τότε.

Εγώ θέλω να έχω μια κυβερνητική Αριστερά. Αυτή η προκατάληψη ότι είμαστε κατά της έπαρσης της σημαίας πρέπει να σταματήσει».

Αιχμές κατά Τσακαλώτου και Πέρκα

«Προφανώς το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθέναν», είπε στη συνέχεια.  Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά θέλει χρόνο. «Δεν μπορεί ένα άτομο σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη».

Παράλληλα επιτέθηκε στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, οι οποίοι δεν παραδίδουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ. «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει Τσακαλώτος, Πέρκα. Προφανώς το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθέναν», ανέφερε.

Χείρα φιλίας στην ομάδα Αχτσιόγλου

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς για την Έφη Αχτσιόγλου, έτεινε χείρα φιλίας, λέγοντας πως θα ήταν μεγάλη του τιμή να παραμείνει στο κόμμα η ίδια και τα υπόλοιπα στελέχη που τάσσονται μαζί της.

«Το είπα στην Κεντρική Επιτροπή και το εννοούσα. Πήρα τηλέφωνο την Αχτσιόγλου για να δώσω χείρα φιλίας για να συνεργαστούμε. Οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές και άμεσες. Το εννοώ ότι δεν έχω στενό κύκλο. Κανείς δεν ήταν με το μέρος μου, αλλά είναι κάτι που το θέλει ο λαός. Κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στον λαό.

Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου, κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να στρωθώ στη δουλειά να προτείνω λύσεις για να κερδίσουμε τις εκλογές. Δίπλα μου στην καινούργια μου μεγάλη ομάδα θέλω να έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία. Από μεριάς μου, θα είναι μεγάλη τιμή να παραμείνουν και να δουλέψουμε. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή, τείνω χείρα φιλίας. Στον 7ο όροφο είμαστε καλά τώρα», σημείωσε.