Σοβαρό θέμα ανέκυψε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον βουλευτή του κόμματος, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και κάλεσε τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα έναν από τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες.

Στη Χαριλάου Τρικούπη η ηγεσία του κόμματος είναι πολύ δυσαρεστημένη με τη συμπεριφορά του μουσουλμάνου βουλευτή, παρά τη δήλωσή του λίγο νωρίτερα με την οποία ανασκεύασε τα όσα είχε πει.

Ωστόσο, η στροφή 180 μοιρών που έκανε δεν φαίνεται να είναι αρκετή, καθώς στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ιδιαίτερα σοβαρό ατόπημα την ανάρτηση στην οποία προχώρησε ο Μπουρχάν Μπαράν, το οποίο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, με συνεργάτες του προκειμένου να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τον βουλευτή με πολύ πιθανή την διαγραφή του.

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Ευαγγελία Λιακούλη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπουρχάν Μπαράν, στην οποία του ζήτησε εξηγήσεις σε έντονους τόνους, καθώς και να ανασκευάσει τη δήλωσή του, όπως και έκανε λίγο αργότερα.

Μπαράν: Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση 

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως βουλευτής Ξάνθης», ανέφερε στη δήλωσή του ο Μπουρχάν Μπαράν.

«Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας
και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας,
μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει
αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση
όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των
θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία
διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω», κατέληξε.

ΝΔ: Ντροπή Έλληνας βουλευτής να στηρίζει τον ψευδομουφτή

Νωρίτερα η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ζητούσε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για την ανάρτηση του βουλευτή Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή Ξάνθης.

Η καταγγελία του Τάσου Χατζηβασιλείου

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του στα social media ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλ. αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;