Πολιτικό κόμμα με οικολογική – πράσινη ιδεολογική κατεύθυνση δημιουργεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γόνος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας Πέτρος Κόκκαλης.

Την ίδρυση του νέου κόμματος πρόκειται να ανακοινώσει απόψε στην ΕΡΤ, στην εκπομπή του Απόστολου Μαγγηριάδη, όπου θα αναπτύξει και τις βασικές προτεραιότητές του.

O Πέτρος Κόκκαλης είναι ένας από τους τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ο Αλέξης Γεωργούλης έχει διαγραφεί και ο Στέλιος Κούλογλου έχει ανεξαρτητοποιηθεί), αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του για τη δημιουργία δικού του κόμματος, με πράσινο πρόσημο. Ήδη από τις 23 Οκτωβρίου είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τις σκέψεις του Πέτρου Κόκκαλη να δημιουργήσει νέο κόμμα.

Πρόσφατα σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Πέτρος Κόκκαλης είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά.

Είχε σκιαγραφήσει μάλιστα το περίγραμμα αυτού του νέου κόμματος, λέγοντας: «Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την κίνηση “Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης, η οποία, ενώ είναι προφανής στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα.

Και αυτή είναι μια συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει. Δηλαδή να ακούσει ότι η κλιματική κρίση δεν είναι επιφαινόμενο της οικονομίας αλλά κεντρικό οικονομικό ζήτημα. Νομίζω ότι όποιος δεν το είχε καταλάβει το κατάλαβε αυτό το καλοκαίρι. Και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να ασχολούμαι με την πολιτική».

Γιατί αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πέτρος Κόκκαλης, όπως ο ίδιος είχε γράψει στο Twitter, είχε αποχωρήσει από τις εργασίες της θυελλώδους Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο, λόγω έλλειψης σεβασμού.

«Αν έπρεπε να αλλάξει ένα πράγμα, αυτό ήταν η ώρα ΣΥΡΙΖΑ. Δύο ώρες μετά την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης της Κεντρικής Επιτροπής έφυγα. Θα το έκανα οπουδήποτε υπήρχε τέτοια έλλειψη σεβασμού», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Πέτρος Κόκκαλης

Ο Πέτρος Κόκκαλης 53 ετών γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και της Σοφίας Σκούρα.

Από την πλευρά του πατέρα του είναι εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη, γιατρού και υπουργού στην κυβέρνηση του βουνού, ενώ από την πλευρά της μητέρας του είναι εγγονός του Σπύρου Σκούρα, ιδιοκτήτη της “Σκούρας Φιλμ”, της πλακοποιίας “Ακμή” και πρώην προέδρου της ΑΕΚ.

Σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο Χάμπσιρ και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην δημόσια διοίκηση στην Σχολή Διακυβέρνησης Τζον Φίτζεραλντ Κένεντι (J.F.K. School of Government) του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Από τον πρώτο γάμο του με την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Έλενα Σκουλά έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Τον Σωκράτη (γεννηθέντα 21 Ιανουαρίου 1999) και τη Σοφία (γεννηθείσα 15 Φεβρουαρίου 2000).

Πρόσφατα γράφτηκε ότι ο Πέτρος Κόκκαλης και η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα θα παντρευτούν στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο Πέτρος Κόκκαλης και η Δήμητρα Ματσούκα που είναι μαζί από το 2016, είχαν αποκαλύψει ότι πήραν τη μεγάλη απόφαση μέσω της αναγγελίας του γάμου τους, που δημοσίευσαν στην εφημερίδα «Φως».