Ο Μάϊος βρίσκεται μέσα στις σοβαρές πιθανότητες για τη διεξαγωγή των πρώτων εκλογών, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει και την επιτροπή εκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, στην οποία προήδρευσε χθες και οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, που θα γίνουν είτε Απρίλιο είτε Μάιο, θα καθορίσει τις εξελίξεις, και τόνισε ότι η ΝΔ θέλει ένα αποτέλεσμα που να μην αφήνει αμφιβολίες για τη νίκη της στις επαναληπτικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες  έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την εκλογική επιτροπή, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα αναλάβει να «τρέξει» όλα τα θέματα που αφορούν τη διπλή εκλογική αναμέτρηση για την οποία προετοιμάζεται η ΝΔ.

Μπρατάκος-Μαρινάκης και 15-20 στελέχη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γενικό πρόσταγμα θα έχουν ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος και ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

Σε αυτήν θα συμμετάσχουν 15-20 στελέχη με εμπειρία σε εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίοι δεν θα μπουν στο κυνήγι του σταυρού και κάθε ένα από αυτά θα αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο, ώστε το κόμμα να δώσει συντεταγμένα τη μάχη της αυτοδυναμίας που έχει θέσει ως στόχο ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταξύ αυτών είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος που σε συνεργασία με τον Χάρη Θεοχάρη και τον Θανάση Κοντογεώργη καταρτίζουν το προεκλογικό πρόγραμμα.

Ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης που έχει πλήρη εικόνα της κομματικής ανθρωπογεωγραφίας σε όλη τη χώρα και συμμετέχει στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Θανάσης Μπαλέρμπας, ο νέος αναπληρωτής διευθυντής Γιάννης Σμυρλής και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.