Προσπάθεια για έκτακτη οικονομική στήριξη από τις Βρυξέλλες, όπου θα μεταβεί μέσα την ερχόμενη εβδομάδα, καταβάλλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Ελλάδα και το ενδεχόμενο οικονομικής ενίσχυσης της χώρας.

Τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Στον Έβρο αύριο,Δευτέρα, πιθανότατα το Σάββατο στη ΔΕΘ

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα, τον Έβρο -επίσκεψη που επρόκειτο να κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά την ακύρωσε λόγω των πλημμυρών.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην περιοχή της Δαδιάς, θα παραστεί στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Πελαγία το οποίο είχε καταστραφεί από την πρόσφατη πυρκαγιά και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου προσανατολίζονται να γίνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο 16-17/9 (Σάββατο η ομιλία και Κυριακή η συνέντευξη Τύπου), δοθέντος ότι δεν θα έχει εκλεγεί ακόμη αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στη ΔΕΘ.