“Ο τόπος δεν έχει πολυτέλεια σχημάτων πολιτικής τερατογένεσης”, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε πιθανές συνεργασίες κομμάτων υπό τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κομοτηνή πρόσθεσε:

“Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα απαντήσουν με μία ψήφο που θα κρύβει τρεις λέξεις, σταθερότητα , συνέπεια και συνέχεια. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στις δυο επιλογές της άνοιξης. Ή δεύτερη φορά στη συμφορά ή δεύτερη εντολή στην προκοπή. Πράγματι αυτές οι εκλογές είναι από τις πιο κρισιμότερες.

Η παγίδα της απλής αναλογικής την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε πίσω του – ο ίδιος έκανε εκλογές με ενισχυμένη αναλογική – απειλεί τη χώρα με ακυβερνησία. Να μη μιλάμε για διπλές εκλογές, να μιλάμε για εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρής ψήφου. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη ημέρα. Ένα και σταθερό είναι συνεπώς το ψηφοδέλτιο του παραταξιακού χρέους και της εθνικής αναγκαιότητας, εκείνο που θα κάνει ξανά αυτοδύναμη την Ελλάδα και κυβέρνηση ξανά τη ΝΔ.

Ο τόπος δεν έχει πολυτέλεια σχημάτων πολιτικής τερατογένεσης. Δεν πρέπει οι αυριανές δράσεις μιας κυβέρνησης να χάνονται στους διαδρόμους παζαριών. Υψώνουμε ξανά όλοι μαζί τη σημαία του υπεύθυνου πατριωτισμού και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού κάτω από την οποία συσπειρώνονται οι αληθινά προοδευτικοί πολίτες. Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;

Ποιος γνωρίζει να ξεπερνά κρίσεις; Ποιος τελικά είναι άξιος εκπρόσωπος της ισότιμης και υπερήφανης Ελλάδας στις πρωτεύουσες του κόσμου; Αυτά είναι τα διλήμματα. Το ερώτημα «αν όχι εμείς τότε ποιος;» ισχύει απόλυτα. Εδώ ξέρουμε πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα απαντήσουν με μία ψήφο που θα κρύβει τρεις λέξεις, σταθερότητα , συνέπεια και συνέχεια.

Η προοπτική της δεύτερης θητείας μας είναι καλύτεροι μισθοί – Κεντρικός στόχοςη δημόσια υγεία

Δεν πρόκειται να κάνω έκπτωση στο βασικό μου αξίωμα ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισόρροπη σε όλη την περιφέρεια και δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Δεν είμαι εδώ για να εξωραΐσω καταστάσεις. Γνωρίζω ότι η εισαγόμενη ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών. Η Πολιτεία έκανε και κάνει ό,τι μπορεί. Στη λιανική έχουμε από τις χαμηλότερες τιμές ρεύματος στην Ευρώπη, αυτή είναι η πραγματικότητα. Μας χλεύασαν κάποιοι για το καλάθι του νοικοκυριού. Κάθε προσπάθεια που ενισχύει τον ανταγωνισμό είναι καλοδεχούμενη. Είμαστε σε θέση να μπορούμε να στηρίζουμε την κοινωνία απέναντι στις έκτακτες κρίσεις επειδή έχουμε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Η στρατηγική μας έχει πετύχει και γι’αυτό είμαστε σε θέση να μπορούν να δουν αυξήσεις οι συνταξιούχοι, να μπορούν να δουν μικρή αλλά όχι ευκαταφρόνητη αύξηση οι γιατροί του ΕΣΥ, η ανακούφιση από την εισφορά αλληλεγγύης, το market pass.

Θα μείνουμε όρθιοι στα κύματα αρκεί να βλέπουμε πάντα κατάματα την αλήθεια, να κλείνετε τα αυτιά σας στις εύκολες λύσεις. Αν το σύνθημα της πρώτης θητείας μας ήταν λιγότεροι φόροι, η προοπτική της δεύτερης είναι καλύτεροι μισθοί που θα συγκλίνουν με τους ευρωπαϊκούς.

Κεντρικός στόχος για τη δεύτερη τετραετία είναι η δημόσια υγεία. Ξέρω ότι κανένα μέτρο σε αυτόν τον τομέα δεν είναι αρκετό. Πάλι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο αφορά όλους μας. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν και στα νοσοκομεία μας. Ψηφιακός ιατρικός φάκελος και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

Εδώ στην Κομοτηνή το 2025 θα έχετε το πιο σύγχρονο νοσοκομείο στη χώρα. Σημαντική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι από το καλοκαίρι του 2019 η κυβέρνηση έδωσε νέα ισχύ και φωνή στην Ελλάδα. Την έκανε δυναμικό πρωτοπόρο. Έδειξε ότι οι κόποι σας δεν πάνε χαμένοι, πιάνουν τόπο. Σε όλες τις δυσκολίες η κυβέρνησή μας βρήκε την κοινωνία σύμμαχο. Ήταν μια διαδρομή η οποία είχε και λάθη, τα αναγνώρισα και είπα ότι τα λάθη γίνονται σφάλματα όταν επαναλαμβάνονται. Ο κακός δικός μας εαυτός είναι ο αντίπαλός μας” ανέφερε ο πρωθυπουργός.