Έκλεισε το απόγευμα ο κύκλος των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χωρίς, όπως αναμένονταν, να προκύψει κυβερνητική λύση ή έστω προσπάθεια κυβερνητικής λύσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουάκης, τρίτοςε στη σειρά πολιτικός αρχηγός, επέστρεψε την διερευνητική εντολή που έλαβε, σύνφωνα με το Σύνταγμα, στην κυρία Σακελλαροπούλου αμέσως, χωρίς να κάνει χρήση, άλλωστε αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί από πολύ νωρίς, πριν καν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων” τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου στις 18:30 συνοδευόμενος από την διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, και τον βουλευτή Επικρατείας και εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο.

Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων

«Η λαϊκή ετυμηγορία δείχνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων, επιστρέφω άμεσα την διερευνητική εντολή» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του.

Ο διάλογος Ν. Ανδρουλάκη- Κ. Σακελλαροπούλου

Κ. Σακελλαροπούλου: Σας κάλεσα γιατί κατά το Σύνταγμα είστε ο επόμενος. Δεν θεωρούν ότι υπάρχει σύμβαση για σχηματισμό, παρέδωσαν εντολή. Είναι πλέον η δική σας σειρά.

Ν. Ανδρουλάκης: Κυρία Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ. Σύμφωνα με την λαϊκή ετυμηγορία πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων γι’ αυτό επιστρέφω άμεσα τη διερευνητική εντολή.  Ο ελληνικός λαός ανέδειξε μεγάλη ανάγκη να υπάρχει στον τόπο μας μια αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που να είναι φρουρός κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά από όσα περάσαμε τα τελευταία χρόνια, να διασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Παιδείας που να μπορεί να μειώσει τις κοινωνικές ανισότηττες που έχουν κλιμακωθεί και βέβαια να υπηρετήσει σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για πόλους και όχι μόνο για λίγους. Σ’ αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθώ, γιατί είναι πραγματικά εθνικό καθήκον να υπάρχει αυτή η ισχυρή και αξιόπιστη δύναμη.

Κ. Σακελλαροπούλου: Θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τόπο.