Tην στήριξή του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασε ο Νίκος Παππάς, ενόψει των εκλογών του Β γύρου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι η επιλογή αυτή αντί της Έφης Αχτσιόγλου ήταν προετοιμασμένη και “μιλημένη” σε συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτή την άποψη συγκλίνει και η αναφορά στην κοινή δήλωση Κασσελάκη – Παππά  περί εφαρμογής της πολιτικής Τσίπρα, ιδιαίτερα στα εξωτερικά και εθνικά θέματα.

Η κίνηση του Ν. Παππά καταδεικνύει επίσης ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν οι μηχανισμοί, που ευνοούν συνεννοήσεις και ίντριγκες, κάτι, που ίσως κάνει ζημιά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πιθανότητες διαρροών ή και διάσπασης το επόμενο διάστημα.

Η δήλωση του Ν. Παππά

Μετά τη συνάντησή τους πριν λίγο στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς σε δήλωσή του ανέφερε:

«Συναντηθήκαμε εδώ στη Βουλή, είχαμε μια ξεκάθαρη, πολιτική, πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Έχουμε συναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο. Το περιεχόμενο της συζήτησης θα το δείτε στην κοινή δήλωση που θα εκδοθεί σε λίγο. Είναι προφανές ότι, στη βάση της συζήτησης που κάναμε, ο Στέφανος θα έχει την στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον δεύτερο γύρο. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει πνοή και βηματισμό για να πάμε στην προοπτική της νίκης», είπε χαρακτηριστικά.

«Στέφανε καλή δύναμη», κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

Η δήλωση του Στ. Κασσελλάκη

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο.

Σήμερα με τη στήριξή σου κάναμε το δεύτερο βήμα, και την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Πάμε δυνατά για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Η κοινή πολιτική δήλωση Κασσελάκη και Παππά

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο. Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε:

Την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015-2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
Την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε:

Τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα. Τον κόσμο από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη μεγάλη παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, ενότητα, νίκη».

Δεν θα γίνει  debate Αχτσιόγλου-Κασσελάκη

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η συνυποψήφια του Στέφανου Κασσελάκη, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε πως έχει κάνει πρόταση στους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει debate μεταξύ εκείνης και του συνυποψηφίου της για την προεδρία του κόμματος, «ώστε να γίνουν γνωστές οι πολιτικές θέσεις» τους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτή τη δήλωση ο κ. Κασσελάκης απάντησε μέσω Facebook, ότι θα κάνει debate μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πως με την Έφη Αχτσιόγλου είναι σύντροφοι και «η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

«Debate με τον Κ. Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία.»

Αμέσως μετά η κ. Αχτσιόγλου απάντησε επίσης μέσω Facebook, ότι το debate πρέπει να γίνει, «ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι, για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης».

Η ανάρτηση της κ. Αχτσιόγλου:

«Debate με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης. Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας.

Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος.»