Στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο Δημήτρης Μάρδας υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ την πολιτική του συγκέντρωση, η οποία συνοδεύθηκε και από μουσικό πρόγραμμα στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης γιορτής.

Το “παρών” έδωσαν εκτός των άλλων εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων της πόλης, η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ  Ράνια Σβίγκου.

Τον κ. Μάρδα προλόγισε η κόρη του Κυβέλη έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Δημήτρη Πέλκα.

Ο κ. Μάρδας παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε σε ένα σύνολο θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες δίνοντας την πραγματική εικόνα της οικονομίας. Η παρουσίαση αυτή έγινε μέσω ενός συνόλου άγνωστων για τον πολύ κόσμο πληροφοριών καθώς δεν διαχέονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκαλώντας έτσι λανθασμένες παραστάσεις, τόσο για την κυβερνητική πολιτική όσο και για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, για εκφράσεις της Ν.Δ. υπό μορφή συνθημάτων, όπως λόγου χάριν για το «αχρείαστο Μνημόνιο» της περιόδου 2015, που θα έκλεινε κατά την άποψη –ή αυταπάτη ορθότερα– της ΝΔ με τα «Μέτρα Μίκυ Μάους» (χαρακτηρισμός του Τόμσεν του ΔΝΤ), τα οποία αναφέρονταν στο περιβόητο mail Χαρδούβελη!

Ομοίως ερμηνεύθηκαν οι τρεις πρόσφατοι αριθμοί που αναφέρονται στο κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, των 23,5 δις ευρώ (Σταϊκούρας δήλωση μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ) ή 45 δις ευρώ (Μητσοτάκης) στις 27 Απριλίου και 83 δις ευρώ (Σκέρτσος) λίγες ώρες μετά στις 28 Απριλίου!

Τέλος δόθηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που βρίσκονται στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού της κυβερνητικής πολιτικής (400 δις ευρώ κρατικό χρέος, 256 δις ευρώ ιδιωτικό χρέος, 20 δις ευρώ έλλειμμα στις εμπορικές μας σχέσεις με το εξωτερικό, κ.ά.), όπως και οι λάθος ανακοινώσεις του οίκου αξιολόγησης Fitch για κάποια μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας. Τέτοια είναι παραδείγματος χάρη, τα στοιχεία για την αύξηση των επενδύσεων το 2022 όπου ο εν λόγω οίκος έλαβε υπόψη για τη βαθμολογία της Ελληνικής οικονομίας τις προβλέψεις που υπήρχαν (23% αύξηση) και όχι το αποτέλεσμα (11%). (Πηγή: Makthes.gr)