“Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της”, αναφέρει ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Μιχάλης Χουρδάκης, που νωρίτερα τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της “Πλεύσης Ελευθερίας”  με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Χουρδάκης, που είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, δεν παραιτείται από την βουλευτική του ιδιότητα, πιστεύοντας ότι έχει ανταποκριθεί στα καθήκοντα και στην εντολή των ψηφοφόρων της “Πλεύσης Ελευθερίας”

Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής ανέφερε:

«Ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί».

 

Μ. Χουρδάκης: Έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων

Ο ίδιος απάντησε λίγη ώρα αργότερα, λέγοντας ότι δεν παραδίδει την έδρα του. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της -δημοκρατικά λειτουργούσας- Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή.

Τα πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που έχω ήδη καταθέσει είναι προσβάσιμα σε όλους.

Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της».