Σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, μετά τον μίνι ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε συνολικά έξι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ορκίστηκαν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που αναλαμβάνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση η Ιωάννα Λυτρίβη, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε «πηγαδάκι» με τους ορκισθέντες υπουργούς αλλά και ένα θερμό ενσταντανέ με την σύζυγο του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου. Αποχώρησε από το Προεδρικό χωρίς δηλώσεις, ενώ επρόκειτο να ακολουθήσουν οι παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων.

Είχε διάλογο με δημοσιογράφους

Ωστόσο οι δημοσιογράφοι είχαν έναν  σύντομο διάλογο με τον κ. Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανασχηματισμός θα γίνει;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν έχει άλλο, αυτό ήταν το χάσατε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχει δεύτερο μέρος;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: μόνο αν πάω στο βουνό
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ: Το Νταβός μετράει;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός.

Τι είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα.