Υποτιμητικούς και υβριστικούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρώην βουλευτής και διατελέσας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ρίχνοντας στους ψηφοφόρους την ευθύνη για τη βαριά ήττα του κόμματός του στις εκλογές της 21ης Μαΐου , ενώ, αναφερόμενος στους νέους, τόνισε πως «δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα σε αυτή τη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, να υπάρχει ένα σύνδρομο “είμαστε θυρωροί της νύχτας”, Σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Μάλιστα, μιλώντας για τους νέους ψηφοφόρους, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως «είτε οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει είτε οι γονείς τους δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει».

Υπενθυμίζεται ότι με τον όρο Σύνδρομο Στοκχόλμης χαρακτηρίζονται τα θύματα απαγωγών που αρχίζουν να συμπαθούν τον απαγωγέα τους.

Οι υβριστικοί τόνοι του Ν. Ξυδάκη σχολιάστηκαν με οργή από πολλούς πολίτες, που έλεγαν “να γιατί χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ…”, όταν στελέχη του βρίζουν και προσβάλλουν τους ψηφοφόρους.

Π. Μαρινάκης: Το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο

«Μέχρι την 21η Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι νέοι θα έριχναν τον Μητσοτάκη. Τώρα που και οι νέοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, κατά τον κύριο Ξυδάκη είτε πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είτε δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν», αναφέρει ο Παύλος Μαρινάκης.

Σε δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης επισημαίνει: «Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του.

Και, όσο συνεχίζουν να προσβάλλουν τους πολίτες, τόσο το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο.

Τους αφήνουμε στη μιζέρια και στο μίσος τους προς ό,τι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες τους. Συνεχίζουμε ενωμένοι, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, δίπλα σε κάθε πολίτη, για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζει σε όλους», καταλήγει στη δήλωσή του ο Παύλος Μαρινάκης.