Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άργησε να πάρει επίσημη θέση  σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα,που ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε στην προπαγάνδα του για να εκθέσει  ως αργυρώνητους τους οργανωτές των συλλαλητηρίων.-

 

“Είναι φαιδρό να ισχυρίζονται ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά αναλυτική ενημέρωση στη Βουλή για το πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται το όλο θέμα, αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις προσώπων, που εμπλέκονται με στελέχη της κυβέρνησης και των ΑΝΕΛ.

Πολιτικοί παρατηρητές στην Αθήνα επισημαίνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άργησε να πάρει επίσημη θέση  σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, που άπτεται των σχέσεων της χώρας με την παραδοσιακά φίλη Ρωσία, που πέραν των άλλων διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις. Και ίσως δεν υποψιάστηκαν από την αρχή τα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε στην επικοινωνιακή του τακτική το θέμα των Ρώσων διπλωματών για να εκθέσει τους οργανωτές των συλλαλητηρίων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, παρουσιάζοντάς τους ως αργυρώνητους, ώστε να αποτρέψει την πτώση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αυτονόητο ότι κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, αυστηρά και αποφασιστικά. Αυτό, προφανώς, ισχύει και για την περίπτωση των Ρώσων διπλωματών, εφόσον προέκυψαν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάμειξή τους σε παράνομες δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας.

Είναι, ωστόσο, απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση να αρκείται σε διαρροές και η μόνη πληροφόρηση που έχουν οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να προκύπτει από πληροφορίες των ΜΜΕ και απροσδιόριστες πηγές.  Η ΝΔ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή. Πόσο μάλλον όταν ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν μέχρι πρότινος προνομιακές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον κωμικό να επιχειρείται από κυβερνητικούς παράγοντες η συσχέτιση της παράνομης δράσης των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ. Ακόμη πιο φαιδρό είναι να ισχυρίζονται ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα».