Σε μια ενέργεια άνευ προηγουμένου σε βάρος της Ελλάδας προέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο ίδιος όχι μόνον υπερψήφισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αλλά ότι έγραψε και το άρθρο που προβλέπει αναστολή κονδυλίων αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με το περιεχόμενό του.

Σε μια παραδοχή που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ ο ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι ήθελε να επιτύχει την συμμόρφωση της Ελλάδας, διότι διαφορετικά θα κοπούν τα κονδύλια…

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το ψήφισμα, που συνέγραψε ο κ. Αρβανίτης, στηρίχθηκε σε αναφορές οργανώσεων αμφίβολης θεσμικής αρμοδιότητας με γνωστές παρεμβάσεις ιδεολογικών κινήτρων, όπως είναι “Οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα”, αλλά και κάποιες άλλες, που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάνουμε και το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας», είπε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί μιλώντας στο Open.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε, διευκρίνισε ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία. «Όχι “Οι ευρωβουλευτές”, “Ο ευρωβουλευτής”, εγώ το έγραψα», ανέφερε.

«Στο άρθρο 27 που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία, θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ», είπε, προσθέτοντας «Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια», με τον Θάνο Πλεύρη που βρισκόταν στο στούντιο να μιλάει για «αποκάλυψη».

Παύλος Μαρινάκης: Κυνική παραδοχή Αρβανίτη -Δήλωσε και περήφανος

Για «κυνική παραδοχή» από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση πως αυτός ήταν που έγραψε το άρθρο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που προβλέπει κόψιμο κονδυλίων της ΕΕ για την Ελλάδα.

«Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα. Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων.

ΝΔ: Όχι μόνο ενορχηστρώθηκε, αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ

Aνακοίνωση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε λίγο αργότερα η ΝΔ, τονίζοντας:

«Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη απέδειξαν ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο ενορχηστρώθηκε, αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε, αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και μάλιστα ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά ”συνέβαλε ουσιαστικά” στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμη και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσέθεσε: «Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

«Το δόγμα “γαία πυρί μιχθήτω” βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του. Θλιβερό για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.