«Επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην περιοοδεία του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ν. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη ΝΔ αναφορικά με το φορολογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως «εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος μας είναι καθαρός και συγκεκριμένος».

Ο κ. Ανδρουλάκης προσπάθησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για όσα είχαν πει νωρίτερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης και Π. Δουδωνής για την φορολόγηση των κερδών μεγάλων επιχειρήσεων.

«Είχαν συνηθίσει από μία αντιπολίτευση η οποία έλεγε πράγματα τα οποία δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν, και ο κ. Μητσοτάκης δεν απολογείται για όσα έχει πράξει μέχρι σήμερα. Εμείς, με την πρόοδο, με τον ρεαλισμό, με την υπευθυνότητα, βάζουμε τα πράγματα στο τραπέζι και επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Είναι αδιανόητο η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας να μην απαντά στα απλά ερωτήματα: Πώς οι κοινωνικές ανισότητες είναι πιο διευρυμένες από ποτέ; Πώς γίνεται τα 2/3 των έμμεσων φόρων να πλήττουν τους πιο φτωχούς Έλληνες και τη μεσαία τάξη; Πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όταν υπάρχουν οι λίστες της ντροπής στα χειρουργεία; Πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουν τη δημόσια Παιδεία, όταν τα παιδιά μας θέλουν καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερα εφόδια για να αντέξουν τις σημερινές δύσκολες συνθήκες;», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ ήρθε για να μείνει σε αυτή τη νέα εποχή

Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο Ν. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε, όπως είπε, στους δημοκράτες και προοδευτικούς Έλληνες, λέγοντας:

«Το ΠΑΣΟΚ ήρθε για να μείνει σε αυτή τη νέα εποχή. Γι’ αυτό καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό Έλληνα, να έρθει μαζί μας. Στις 25 Ιουνίου έχουμε χρέος να ξαναφτιάξουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, για να έχει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, για να σταματήσει η πολιτική που ευνοεί μόνο την ολιγαρχία, εις βάρος της μεσαίας τάξης, των πιο αδύναμων Ελλήνων και των επόμενων γενεών που φορτώθηκαν 50 δισεκατομμύρια νέα χρέη από τον κ. Μητσοτάκη».

Συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Χάρης Καστανίδης, από στελέχη και μέλη του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της Πολίχνης, μπήκε σε καταστήματα και αντάλλαξε χειραψίες με καταστηματάρχες, θαμώνες και περαστικούς.

Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου και στη συνέχεια τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη.