Για την οικονομία, τις αποφάσεις του EUROGROUP

και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.-

 

Νέο “σόου” αναμένεται να δούμε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα θέματα της οικονομίας σε συνάρτηση με τις αποφάσεις του Eurogroup.

Η αντιπαράθεση των πολιτικών ηγετών φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή, λόγω και του οξυμένου κλίματος των τελευταίων ημερών, αν και επί της ουσίας μάλλον δεν θα φωτιστεί η όλη κατάσταση σχετικά με τις συντάξεις, το αφορολόγητο και τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας.

Η συζήτηση,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει προγραμματιστεί για τις 12.00 το μεσημέρι, ύστερα από αίτημα του ο προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκης, που έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε στην επιστολή του ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες» αλλά να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες διότι «η περίφημη “καθαρή έξοδος” δεν είναι τίποτα περισσότερο από την “καθαρή είσοδο” σε τέταρτο μνημόνιο», να ενημερώσει για τις περικοπές που έρχονται και να απολογηθεί για τα δεινά που έφεραν οι πολιτικές του επιλογές.

Η συζήτηση θα ανοίξει με την ομιλία του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων.

Στη συζήτηση αναμένεται να λάβει μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Προβλέπεται δεύτερος κύκλος ομιλιών του πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και των υπουργών και τη συζήτηση αναμένεται να κλείσει με τριτολογία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.