“Πολλές από τις αναγκαίες αλλαγές στην πατρίδα μας δεν έχουν προχωρήσει και απομένουν πολλά να γίνουν ώστε οι Έλληνες να νιώθουμε πως βιώνουμε χωρίς παρέκκλιση την ευρωπαϊκή καθημερινότητα που μας αναλογεί”, τονίζει η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, αναμεφομενη στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η κα Σπυράκη, τονίζει: 
Στις 21 Μαίου οι Έλληνες θα κληθούμε να επιλέξουμε τη νέα κυβέρνηση.
🔹  Στα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο τιμόνι του τόπου, έγιναν σημαντικά βήματα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας στις υποδομές, την ψηφιοποίηση, την ασφάλεια, την δημόσια διοίκηση, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Θωρακίστηκαν τα σύνορα μας τα οποία είναι και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Η θέση της πατρίδας μας μεταξύ εταίρων και συμμάχων αναβαθμίστηκε.
🔹 Η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίστηκε με επάρκεια και ευρωπαϊκή στήριξη την πανδημία και έβαλε την οικονομία σε τροχιά ανόρθωσης με πρώτο και βασικό επίτευγμα την αύξηση της απασχόλησης.
🔹 Σε αυτή την πορεία το σιδηροδρομικό δυστύχημα, τα αίτια που το προκάλεσαν και όσα δεν έγιναν για να το αποτρέψουν, δεν μπορούν να αφεθούν στο χρόνο που θεραπεύει τη συλλογική μνήμη και αφήνει τις οικογένειες να θρηνούν στο διηνεκές την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.
Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι πολλές από τις αναγκαίες αλλαγές στην πατρίδα μας δεν έχουν προχωρήσει. Απομένουν πολλά να γίνουν ώστε οι Έλληνες να νιώθουμε πως βιώνουμε χωρίς παρέκκλιση την ευρωπαϊκή καθημερινότητα που μας αναλογεί. Με τη ΝΔ μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση με την παραδοχή ότι η πρόοδος είναι αποδεδειγμένη αλλά και ότι ταυτόχρονα έγιναν λάθη και παραλείψεις.
🔹Η ψήφος του καθενός από εμάς είναι επιλογή που καθορίζει τη ζωή όλων μας.
 Στις 21 Μαίου επιλέγουμε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να συνεχιστεί η πορεία ανόρθωσης της πατρίδας μας.
Μαρία Σπυράκη
Ευρωβουλευτής ΕΛΚ