Επιμένει  στην ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και γενικά στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τόνισε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Περιμένοντας τις αντιδράσεις που θα προκαλούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και συμφέροντα που θίγονται από τις αλλαγές, ο πρωθυπουργός έστειλε σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει το πολιτικό κόστος αυτής της ατζέντας καθώς πιστεύει ότι είναι προς όφελος της πλειοψηφίας των πολιτών.

«Ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ωφελήσουν τους πολλούς. Κι αν υπάρξει κόστος από αυτές τις συγκρούσεις, αυτή η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να το αναλάβει», τόνισε στην ομιλία του με πρώτους αποδέκτες τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που κάθονται στην πρώτη σειρά των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

«Μία από τις μεγάλες παγίδες της δεύτερης τετραετίας είναι ο συμβιβασμός. Συμβιβασμός με παθογένειες, με παγιωμένα συμφέροντα. Μία αδικία των λίγων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, που κάποτε πρέπει να λείψει», όπως συμπλήρωσε καθιστώντας συμμέτοχους σε αυτή την προσπάθεια τα μέλη της ΝΔ.

Να αποφεύγουν οι υπουργοί τις αλαζονικές συμπεριφορές

Ως προτεραιότητες έθεσε τις αλλαγές στην οικονομία, την διοίκηση, την υγεία και το κράτος με στόχο να έχουν θετικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πιο ισχυρή αντιπολίτευση» την δύσκολη πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες, κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις που αναδεικνύουν σε ρόλο «αξιωματικής αντιπολίτευσης την ακρίβεια» και τα άλλα κρίσιμα θέματα της καθημερινότητας. Για αυτό και ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και την «παραγωγή χειροπιαστού αποτελέσματος».

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε όλους σε κυβέρνηση και κόμμα να μην επιδεικνύουν σημάδια αλαζονείας και έκρουσε το καμπανάκι λέγοντας ότι «το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή. Ισοδυναμεί με αυξημένη ευθύνη. Δεν είναι άλλοθι για λάθη. Είναι κίνητρο για αποτέλεσμα που επιπλέον δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές καθώς το πολιτικό «κοντέρ» μηδενίστηκε στις εκλογές».

Ζήτησε καθαρή Νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Αναφερόμενος στα όσα έρχονται και στο ότι σε λίγους μήνες η ΝΔ καλείται να δώσει τη μάχη της ευρωκάλπης τόνισε ότι η κυβερνώσα παράταξη στοχεύει στην επιβεβαίωση της πολιτικής της κυριαρχίας. Και ο κ. Μητσοτάκης έθεσε σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό επισημαίνοντας ότι «ο προεκλογικός αγώνας αναμφίβολα θα έχει κι έναν παραταξιακό χαρακτήρα».

Ζήτησε «καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας», ώστε, όπως είπε «οι πολιτικοί συσχετισμοί στον τόπο να εδραιωθούν και να αποτραπεί κάθε αμφισβήτηση αυτής της ανοδικής εθνικής πορείας που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει».

Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και  το ΠΑΣΟΚ

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εξαπολύσει φαρμακερά βέλη και κατά της αντιπολίτευσης, περιγράφοντας το χάος και τα αδιέξοδα που κατά την άποψη του επικρατούν.

«Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Trump ή ο Beppe Grillo. Kαι διαφωνούν για το διαβόητο «μαξιλάρι», παίζουν «μαξιλαροπόλεμο» τώρα μεταξύ τους», σχολίασε για τα τεκταινόμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για σταδιακή προσχώρηση σε έναν μηδενιστικό λόγο προσδοκώντας να πάρει τη θέση του δεύτερου κόμματος.

«Δείχνουν στο ΠΑΣΟΚ να περιμένουν την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ως «ώριμου φρούτου», ώστε να υποδεχθούν τους ψηφοφόρους του. Αγνοούν, όμως, ότι η αρνητική πολιτική την οποία μιμούνται δεν είναι πια ώριμο, είναι ένα σάπιο φρούτο, είναι ξεπερασμένα συνθήματα που έχει ακούσει και έχει απορρίψει η ελληνική κοινωνία», τόνισε.