Η παραγωγή πολιτικής από την βάση και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κάνουν προτάσεις για νομοσχέδια, έγινε αφορμή για την πρώτη σκληρή δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Με βίντεο που ανήρτησε από το γραφείο του στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης υπόσχεται να “βάλει φωτιά στο σύστημα”, με το οποίο παράγονται οι νόμοι «από χειροκροτητές βουλευτές» όπως είπε, υποσχόμενος παραγωγή πολιτικής με ψηφιακά μέσα.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αυστηρή απάντηση του Παύλου Μαρινάκη ο οποίος υπενθύμισε στον κ. Κασσελάκη ότι «οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, και ψηφίζονται από τους βουλευτές που είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους. Υπάρχουν και νομοσχέδια που ψηφίζονται από αυξημένες πλειοψηφίες» για να διερωτηθεί: «Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει; Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Κασσελάκης από Σπέτσες: Φοβήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε τόσο με νέα ανάρτηση, όπου υποστηρίζει ότι «τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία».

Για να συμπληρώσει: «Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση».

Μάλιστα, ο Στ. Κασσελάκης, σε νέες δηλώσεις του από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται από χθες με τον σύντροφό του Τάιλερ, για το Spetses mini Marathon για «αποφόρτιση και προετοιμασία» όπως είπε, εξήγησε ότι έθεσε ένα θέμα παραγωγής πολιτικής.

«Εκλέχτηκα λέγοντας ότι το κόμμα μας θα γίνει ένα κόμμα από τα μέλη, για τα μέλη. Ο λαός είναι σοφός, ο λαός ξέρει τι προβλήματα έχει, ξέρει τι λύσεις χρειάζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις ακούσει τις λύσεις αυτές και θα τις κάνει προτάσεις νόμου. Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης φοβήθηκε ξαφνικά από αυτήν τη μορφή παραγωγής πολιτικής λέει πολλά» υποστήριξε.

Στρέφεται στους κεντρώους ψηφοφόρους

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του Κέντρου λέγοντας: «Δεν προσβάλλει τη Δημοκρατία η μορφή παραγωγής πολιτικής που εμείς θα εφαρμούσουμε από εδώ και πέρα, αλλά ότι η κυβέρνηση πάει να αλλάξει τη σύνθεση μιας ανεξάρτητης Αρχής χωρίς διαβούλευση, βάζοντας μέλη σε συνεργασία με την Ακροδεξιά.

Και ρωτώ τον κόσμο τους ψηφοφόρους του Κέντρου: Σας ικανοποιεί ότι ο πρωθυπουργός αλλάζει τη δομή μιας ανεξάρτητης Αρχής με λίγες ψήφους από την Ακροδεξιά. Το εγκρίνει αυτό ο κόσμος του Κέντρου;».

Π. Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης να μάθει τους βασικούς κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης απάντησε εκ νεόυ, καλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να «μάθει τους βασικούς κανόνες» της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλής» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.