Παλιά υπόθεση από την πρώτη της θητεία στην Ευρωβουλή είναι αυτή του συνεργάτη της, για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας, ανέφερε η Μαρία Σπυράκη.

Επίσης είπε ότι είναι έτοιμη να στραφεί νομικά εναντίον αυτού του συνεργάτη της μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η οποία ζήτησε, την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της Ν. Δ. για προβληματική διαχείριση της αμοιβής του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού της.

Άνθρωποι προσκείμενοι στην Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο Mega ανέφεραν πως πρόκειται για μία παλιά της υπόθεση, ενώ τόνισαν πως θα στραφεί εναντίον του συνεργάτη της.

«Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά την πρώτη μου θητεία. Ο συνεργάτης είχε προβλήματα υγείας με τη μητέρα του, τον πατέρα του, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα και ο ίδιος. Οι εκθέσεις μου είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό, σκοπεύω να πάω τη Δευτέρα να πληρώσω το πρόστιμο που μου καταλογίστηκε, ενώ θα στραφώ και εναντίον του συνεργάτη μου», ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι μεταφέροντας τις απόψεις της στο MEGA.

Η Μαρία Σπυράκη είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θέλει να υπάρχουν σκιές και υπογράμμισε πως έχει «αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας της. «Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο» είπε.

Η αναστολή της κομματικής της ιδιότητας

Νωρίς το πρωί σήμερα ανεστάλη η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο διαρκεί η απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.