Προσπάθεια απαξίωσης της όποιας σημασίας έχει η εκλογή του Στέφανου Κασσσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να αναφέρει το όνομά του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την απουσία του από τη Βουλή, καθώς δεν είναι εκλεγμένος.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στη Βουλή θα αντικαθιστούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς. «Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, αν θα έχει νέο λόγο από νέες φωνές και πώς θα έχει ανοικοδομηθεί από σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη συμμετοχή του νέου αρχηγού της αντιπολίτευσης, όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα» και τόνισε: «Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός.

Είναι διαφορετικά πράγματα οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle».

Η αναφορά του πρωθυπουργού στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή, θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν -είμαι σίγουρος με επάρκεια- εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς.

Ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη συμμετοχή του νέου αρχηγού της αντιπολίτευσης όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα. Με σχέδιο και όχι ποθώντας την εξουσία και την κοινωνία να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μια δημαγωγία με νέες λέξεις.

Μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό ή θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτό. Λίγο μας απασχολεί, εμείς έχουμε άλλες αναμετρήσεις».