Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και από νομαρχιακές επιτροπές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ήδη παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αποχωρεί και από το κόμμα ο Χρήστος Μαϊκίδης.
Η απόφασή του αυτή σχετίζεται με τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Κώστας Αμπατζάς.

Η παραίτηση υποβλήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής και έχει να κάνει με τις εξελίξεις στο κόμμα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εξάλλου χθες σημειώθηκε μπαράζ αποχωρήσεων από την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, καθώς 24 στελέχη, μεταξύ αυτών οι πρώην βουλευτές Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός, έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή παραίτησής τους.