Τα προβλήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και οι προτάσεις τους για το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα εξετάστηκαν σε κλίμα εποικοδομητικής διάθεσης στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων  Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός  Σοφία Ζαχαράκη, συναντήθηκαν, παρουσία της Γενικής Γραμματέως  Αναστασίας Γκίκα, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος Μιχάλης Κουρουτός, και τα μέλη του Δ.Σ. Αλέκος ΓούλαςΔημήτρης ΚάζαγληςΓιώργος ΧριστόπουλοςΜιχάλης ΝικηφορίδηςΦώτης ΚαραμεσίνηςΕυστράτιος ΓεωργούδηςΧρήστος ΣαρρήςΠαναγιώτης ΠολυδωρόπουλοςΜανώλης ΣαβοριανάκηςΘανάσης Διαβολάκης, Ευγενία ΚωστούσηΕύα Φλεριανού και Εύα Παπαιωάννου.

Όπως δήλωσε η Υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης: «Υποδεχθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και ακούσαμε τα ζητήματα που μας έθεσαν για τον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με χαρά, επίσης, αναμένουμε τις προτάσεις τους αναφορικά με την ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και για το εκπαιδευτικό σύστημα ευρύτερα.

Σταθερή μας επιλογή και επιδίωξη είναι ο πάντοτε ειλικρινής και ανοικτός διάλογος με όλους τους φορείς της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης».