Στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου έλαβε μέρος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, αλλά αποχώρησε νωρίς και δεν συνέχισε προς την αμερικανική πρεσβεία.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια σύντομη εμφάνιση. Αφού φωτογραφήθηκε με το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στα Χαυτεία, περπάτησε για λίγο μαζί τους και στη συνέχεια αποχώρησε, χωρίς να συνεχίσει μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ και χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Αυτό εξηγήθηκε ως μια στάση του κ. Κασσελάκη μη αντιαμερικανική, δοθέντος ότι έζησε στις ΗΠΑ αρκετά χρόνια και έχει ισχυρούς δεσμούς.

Στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου βρίσκονται στελέχη του κόμματος. Στο μπλοκ βρίσκονται οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γιώργος Τσίπρας, η Ρένα Δούρου, ο Πέτρος Παππάς, η Ελένη Αυλωνίτου, o Νίκος Παππάς κ.ά.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, ενώ η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το δικό της χωριστά.

Σε άλλο γκρουπ όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

tsakalotos-arthrou-politexnio

Στην πορεία για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου έγινε η πρεμιέρα της παρουσίας σε δημόσιο γεγονός όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσυγκέντρωση της ομάδας έγινε στις 15:30 στη Σταδίου, μπροστά από το υπουργείο Εργασίας. Και όπως φαίνεται στα πανό που κρατούν, το ένα είναι για τα 50 χρόνια της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το άλλο για την κατάσταση στην Παλαιστίνη.

Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πέτη Πέρκα, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας και Αριστείδης Μπαλτάς ήταν μεταξύ εκείνων που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την πορεία.

Ο προσωρινός τίτλος της κίνησης, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, είναι «Διέξοδος Αριστερά», τίτλος που χρησιμοποιήθηκε στο κείμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν περισσότερα από 1.300 άτομα δύο ημέρες πριν τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

tsakalotos-politexnio__2_
«Έτοιμα τα πανό με τα οποία θα κατέβουμε σήμερα στην πορεία για το Πολυτεχνείο, όσοι/ες αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η παρουσία μας στην πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη, πρώτο βήμα για τη συσπείρωση και την ανασύνταξη του χώρου της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς» έγραψε, νωρίτερα, ο κ. Κατσαρός.
Στόχος είναι το μπλοκ με στελέχη που αποχώρησαν, συλλογικότητες και κινήματα της αριστεράς, αλλά και ανέναταχτα στελέχη, να είναι εντυπωσιακό ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα ως προς την παρουσία τους από εδώ και στο εξής.