«Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στις αντιδράσεις στελεχών για το ερωτηματολόγιο, που έστειλε σχετικά με την φυσιογνωμία, την ονομασία και το λογότυπο του κόμματος.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία. Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ‘Αλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει ‘αλλάξτε τα όλα’», προσθέτει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκ νέου, παροτρύνει «όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο isyriza.gr/preconference_…», αναφέροντας ότι «οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας».

«Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας», σχολιάζει. Καλεί δε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου».

Αντιδράσεις από Γεροβασίλη, Σπίρτζη και άλλα στελέχη

Σκληρή κριτική άσκησαν νωρίτερα η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης στον Στέφανο Κασσελάκη, ζητώντας σύγκληση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το Συνέδριο του κόμματος, που αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου.

Η Όλγα Γεροβασίλη, όπως και άλλα στελέχη, αναφέρονται στο ερωτηματολόγιο που ανέβηκε χθες στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο υπάρχουν ερωτήματα ακόμα και για αλλαγή του ονόματος και του λογοτύπου του κόμματος.

Και αφού εκφράζει την έκπληξή της για την κίνηση αυτή εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη, η κ. Γεροβασίλη ζητά την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, «πριν από τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ηανάρτηση της Όλγας Γεροβασίλη:

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του #iSYRIZA την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας.

Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος. Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω.

Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Να σημειωθεί ότι η Όλγα Γεροβασίλη είναι από τα στελέχη πρώτης γραμμής που βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος μετά το ραντεβού που είχε με τον Διονύση Τεμπονέρα είχε προαναγγείλει την παρέμβασή του στο Συνέδριο, το οποίο θα αρχίσει μία ημέρα νωρίτερα, στις 22 Φεβρουαρίου.