Παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα ο Στέφανος Κασσελάκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ,θεωρείται ο πιθανότερος νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανατρέποντας κατεστημένες κομματικές αντιλήψεις, κοινωνικά ήθη και ιδεολογικές γραμμές.

Πολλοί μιλούν για ένα νέο σύστημα δυτικού τρόπου διακυβέρνησης με χαλαρά ιδεολογικά χαρακτηριστικά, ένα αμερικανικού τύπου μοντέλο “αριστερού καπιταλισμού”. Ένα τέτοιο σύστημα θα προωθήσει προφανώς ο Κασσελάκης, κόβοντας κάθε δεσμό με τις αριστερές αντιλήψεις του παρελθόντος περί κρατισμού και αγώνων πεζοδρομίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένει τώρα να δει τις συμμαχίες και τα στρατόπεδα ενόψει του β’ γύρου την ερχόμενη Κυριακή, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την Έφη Αχτσιόγλου.

Πρώτος ο Κασσελάκης με 45,04%, στο 36,21% η Αχτσιόγλου -Την επόμενη Κυριακή σε β’ γύρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 45,04% και 64.411 ψήφους
Η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει το 36,21% και 51.780 ψήφους.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συγκεντρώνει 8,78% και 12.537 ψήφους
Ο Νίκος Παππάς συγκεντρώνει 8,7% με 12.441 ψήφους
Ο Στέφανος Τζουμάκας 1,29% με 1.845 ψήφους

O ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει τον αρχηγό του στον επόμενο γύρο την ερχόμενη Κυριακή 24/9.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 146.635 πολίτες, πολλοί περισσότεροι από τις εκτιμήσεις, φθάνοντας τη συμμετοχή των περσινών εσωκομματικών εκλογών όταν μόνος υποψήφιος πρόεδρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας (τότε είχαν ψηφίσει 152.000 πολίτες).

Τι θα κάνουν Τσακαλώτος και Παππάς

Η στάση που θα ακολουθήσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος και στο ποιος ή ποια θα βρίσκεται στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του κ. Κασσελάκη, όπως έχει αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ άγνωστη παραμένει η τοποθέτηση του κ. Παππά, για το αν θα υποστηρίξει κάποιον από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο διεκδικητές, Κασσελάκης και Αχτσιόγλου, αναμένεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να ενισχύσουν τις συμμαχίες τους καθώς και να κερδίσουν νέες για τη νίκη στον β’ γύρο των εσωτερικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια για τις τρεις απώλειες στη Λιβύη και τις σκέψεις του για τους αγνοούμενους, ευχαρίστησε από καρδιάς «όλους τους εθελοντές σε αυτή τη διαδικασία, όχι μόνο όσους δούλεψαν για τη δική μας καμπάνια, αλλά και όλους όσοι βρίσκονταν στις επιτροπές».

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Ήταν ένα πρώτο βήμα για να έχει προοδευτική κυβέρνηση η χώρα. Όπου πήγα την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μού έλεγε “να αντέξεις” λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν από τα γνωστά συστήματα. Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μού έλεγαν “είσαι η ελπίδα μας”. Τους λέω “είμαστε η ελπίδα”! Για να γίνει η ελπίδα πράξη πρέπει να επιστρέψουμε την επόμενη εβδομάδα στις κάλπες. Ευχαριστώ! Πάμε για τη νίκη!», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.