Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, και μάλιστα σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Με την συζήτηση στη Βουλή η κυβέρνηση επιδιώκει αφ ενός μεν να επιφέρει μια εκτόνωση στην όλη κατάσταση και αφ ετέρου να επιμείνει στο ότι έπραξε όσα μπορούσε για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με περισσότερα μέσα και μεγαλύτερες κινητοποιήσεις. Την  συζήτηση θα μονοπωλήσει προφανώς ο πρωθυπουργός, απόντος του πρώην αρχηγού της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εσωτερική προεκλογική διαδικασία.

Ο κ. Μαρινάκης στις χθεσινές δηλώσεις του τόνισε:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο. Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία», είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης.

Και συνέχισε: «Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές. Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών. Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό “ακτιβισμό”. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού. Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων».

«Σε κάθε περίπτωση -κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης- η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά».