Με προσβλητικό και ιδιαίτερα υποτιμητικό τρόπο μίλησε για τους πολίτες που ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος κατά την αγόρευσή του στη Βουλή.  

Μιλώντας για την κτηνοτροφία στη χώρα μας και τις ελλείψεις στα αμνοερίφια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τόσα είναι τα πρόβατα. Α, ναι, είχατε και 40% που σας ψήφισαν…».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος, άσκησε κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την μεταναστευτική πολιτική και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με την πολιτική ανοικτών συνόρων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, παρά την κριτική που άσκησε προς πάσα κατεύθυνση, άπλωσε χέρι φιλίας στην Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποιώντας της, πως σε περίπτωση που προχωρήσει στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής, το κόμμα του θα στηρίξει και θα βοηθήσει.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα υπογράψουμε εμείς κ. Κωνσταντοπούλου, δεν μας νοιάζει πρώτος ή δεύτερος, μας ενδιαφέρει η ένωση δυνάμεων».

Η ανερμάτιστη συμπεριφορά του Βελόπουλου προβλημάτισε τους πολιτικούς συντάκτες, που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, ορισμένοι από τους οποίους σχολίασαν: “Με πόσο θράσος μιλάει ο άνθρωπος αυτός, που με όσα πουλάει στην τηλεόραση, υποτιμά το μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων και τώρα αποκαλεί και “πρόβατα” ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών, που με δημοκρατικές διαδικασίες ψήφισαν το κόμμα της προτίμησής τους;”